Kategorier
Enkel betalning med:
Hos hos kan du betala med kort, direktbetalning via din internetbank, mot faktura eller dela upp betalningen
Alla leveranser med:
Alla leveranser med Posten
Fri frakt på allt & öppet köp i 90 dagarGlobal Grönsakskniv Smidd Tung 20cm, GF-43


Global Grönsakskniv Smidd Tung 20cm, GF-43Klicka för större bild  Fler bilder   (klicka för större bild)

Global Grönsakskniv Smidd Tung 20cm, GF-43Global Grönsakskniv Smidd Tung 20cm, GF-43Global Grönsakskniv Smidd Tung 20cm, GF-43
Global Grönsakskniv Smidd Tung 20cm, GF-43

Grönsakskniv från Global

En större tung smidd grönsakskniv som passar utmärkt när du hackar och skivar frukt och grönsaker.

  • Grönsakskniv 20cm, tung, smidd
  • Den klassiska Globalkniven
  • Sylvass skärpa
  • Ligger bra i handen

Den klassiska Global kniven har funnits med sedan 1983 och är idag en av de mer populära serierna köksknivar i världen.

Knivbladets uppbyggnad och slipning ger kniven en härlig skärpa som håller i sig samt att kniven har en perfekt balans så att det är lätt att jobba med den.

Handtaget är utformat för bästa komfort och grepp där handtaget även har de klassiska svarta prickarna som har varit Globals signum sedan början.

Läs mer om produkten nedan
2199 kr


Fri frakt inom Sverige

Öppet köp i 90 dagar

<strong>Leveranstid:</strong> 1-6 arbetsdagarLeveranstid: 1-6 arbetsdagar

Erbjudande!
Handla för 1000 kr och få en
kockhandduk på köpet!


Alla leveranser med:Alla leveranser med Posten

Global GF-43 Tung Grönsakskniv smidd 20cm (GF43)

En bra smidd, tyngre grönsakskniv som är ett perfekt hjälpmedel när du skivar och hackar frukt och grönsaker. Kniven är välbalanserad och har ett brett blad som gör att kniven ligger stabilt i handen.

Egenskaper:
De två egenskaper som kännetecknar Global knivarna är dess skarpa egg samt hur välbalanserade knivarna är. Den viktigaste detaljen är knivens egg, och Globals egg är dess signatur. De flesta Global knivarna förutom deba och de tandade knivarna är slipade på båda sidor, likt västerländska knivar, men skiljer sig genom att de är rakslipade istället för snedslipade. Den raka slipningen resulterar i en dramatiskt vassare kniv, samt att den håller sig vass under en längre tid.


Global knivens egenskaper

För att skapa en bra balans på kniven, tillsätter man under tillverkningen en exakt mängd med sand som innesluts i handtaget. Global använder sig av denna metod, istället för helgjutna handtag eftersom avvägning med sand ger en bättre precision vilket resulterar i bättre balans på kniven. Andra unika egenskaper med Global knivarna är dess släta konturer och sömlösa övergångar, samt själva designen som gör den lätt att hålla ren och hygienisk.

Tillverkning:
Global kniven är tillverkad på ett mycket speciellt och unikt sätt. Bladet är gjort av rostfritt CROMOVA 18 stål som är ett unikt, hårt och mycket slitstarkt material för utmärkt skärpa som varar länge. CRO i CROMOVA 18 står för krom och 18 är den procentuella delen krom i stålet. MO och VA i CROMOVA 18 står för molybdemum och vanadium.

Skaftet på Global kniven är tillverkat av krom/nickelstål som är mera formbart. Skaftet fylls sedan med sand för att få rätt balans innan det slutligen svetsas igen.

De olika Global serierna:
Det finns fyra olika serier Global knivar. De är G, GS, GF och GSF. Skillnaden mellan dessa serier är att G och GS knivarna är lättare viktmässigt än GF och GSF knivarna. De lättare knivarna är av en mer Japansk karaktär, vilket även är det som Global är mest känd för. Sedan är det mest med smak och tycke för vilken kniv som passar just dig bäst.

Slipning:
Global knivarna kommer ut från fabriken i Japan med en väldigt vass egg. För att bibehålla den vassa eggen, bör knivarna dock ibland slipas. Det finns många olika slags slipverktyg och de varierar i hur lättanvända och bra dom är.

Global rekommenderar att man med jämna mellanrum slipar knivarna med en våt- eller keramisk slipsten. Mellan slipningarna är det rekommenderat att man använder Globals fina keramiska eller diamantslipstav för att underhålla den vassa eggen.

Eftersom slipning med skärpstav och slipsten kan vara lite svår att bemästra i början, finns det andra enkla och effektiva sliphjälpmedel så som MinoSharp Våtslip MC-550. Denna slip har 3 olika keramiska sliphjul, vilket gör att du får ett bra resultat samt att den är väldigt enkel att använda på alla typer av Global knivar förutom tandade och deba slipade knivar.

MinoSharp Våtslip MC-550 blev bäst i test i dels LagaLätt och dels hos Smartson.

Mer information om global knivar och matlagning:
Klicka på nedan direktlänkar för ytterligare information om global knivarna samt Prokökskolan med information, tips och idéer om vad du bör tänka på vid valet av vilken kökskniv du ska köpa eller hur du sköter om dina köksknivar på bästa sätt. Här hittar du även videos och information om hur du slipar dina knivar med en knivslip, slipsten eller skärpstav.

I Prokökskolan hittar du även utförliga instruktionsfilmer från Global knivskolan där du lär dig allt från hur man styckar en lammsadel eller en kyckling till hur man hackar lök som proffsen. Nu är det dags för dig att bli stjärnan i köket!

Mer information Mer information om: Att välja Global kniv
Mer information Köpguide & information: Prokökskolan - Information, köpguider och instruktionsfilmer


Visa alla produkter i kategorin--> Global knivarNedan hittar du även tillbehör och olika alternativ till produkten

<strong>Leveranstid:</strong> 1-6 arbetsdagarLeveranstid: 1-6 arbetsdagar  med fraktfri leverans med Posten inom Sverige.

Din beställning skickas fraktfritt inom Sverige med Posten. Vi erbjuder även ytterligare fraktalternativ som möjliga extratjänster om man önskar. Alla leveranser sker med Posten.

Vi strävar efter att kunna leverera varorna så snabbt och smidigt som möjligt.
Öppet köp och Ångerrätt
Alltid 90 dagar öppet köp hos oss. Vi erbjuder dig möjligheten att ångra ditt köp utan speciell anledning i 90 dagar.
Varan som sänds i retur ska vara felfri, komplett och vara i väsentligt oförändrat skick vilket även inkluderar produktförpackningen. Kunden står för returporto.

Garantier
Vi efterföljer gällande garantilagstiftning samt följer konsumentverkets rekommendationer gällande garantier.


Produktattribut
Funktion:
Knivmodell:
Knivserie:
Längd knivblad:

Tillbehör & Alternativ

 
Global Knivset, 3 knivar, G-9211R
 
Global Skärbrädor 2st, G-1005/4-SET
 
MinoSharp Våtslip PLUS 3 - med 3 hjul
 
Global Knivväska för 11 knivar, G-667/11
 
Global Knivblock för 10 knivar + Skärpstav, G-835/BD
 
Global Magnetlist rostfritt 41cm, G-42/41
 
Tillbaka