Global Knivset, 2 knivar & stekgaffel, G-32457 - Global - Köksknivar
Allt för hemmakocken och köksproffset
Allt för hemmakocken och köksproffset
Allt för hemmakocken och köksproffset
Telefon kundtjänst
     
    Kategorier
    Fri frakt på allt
    Öppet köp i 90 dagar

    Global Knivset, 2 knivar & stekgaffel, G-32457 Zoom

    More Views

    Läs mer om produkten nedan
    och se passande tillbehör
    Läs mer om produkten nedan Läs mer om produkten nedan

    Global Knivset, 2 knivar & stekgaffel, G-32457

    Global - Art.nr: G-32457

    Rek. pris: 4 195 kr
    3 495 kr
    Leveranstid: 1-6 arbetsdagar
    Alltid fri frakt & Öppet köp 90 dagar

    Knivset med 2 knivar och en stekgaffel från Global

    Delarna i knivsetet har satts ihop för att på bästa sätt kunna komplettera varanda, innehållande en klassisk tranchérkniv som passar utmärkt för att skiva större stekar och grönsaker, passar även till att skära och skicka de flesta typer av tillagat kött. En bra allsidig santokukniv som kan användas till det mesta såsom skala, skiva, hacka, garnera, putsa kött och mycket mera.


    • Tranchérkniv 21cm
    • Santokukniv 16cm
    • Stekgaffel, rak
    Video med information om produkten

    Produktbeskrivning

    Global Knivset, 2 knivar & stekgaffel G-32457: G-3, G-57, GF-24

    Ett praktiskt Global knivset med 2 knivar och 1 stekgaffel. Delarna i knivsetet har satts ihop för att på bästa sätt kunna komplettera varandra.

    Detta Global knivset innehåller följande knivar:
    • G-3 Tranchérkniv 21cm
    • G-57 Santokukniv 16cm
    • GF-24 Stekgaffel, rak, smidd

    Egenskaper:
    De två egenskaper som kännetecknar Global knivarna är dess skarpa egg samt hur välbalanserade knivarna är. Den viktigaste detaljen är knivens egg, och Globals egg är dess signatur. De flesta Global knivarna förutom deba och de tandade knivarna är slipade på båda sidor, likt västerländska knivar, men skiljer sig genom att de är rakslipade istället för snedslipade. Den raka slipningen resulterar i en dramatiskt vassare kniv, samt att den håller sig vass under en längre tid.

    För att skapa en bra balans på kniven, tillsätter man under tillverkningen en exakt mängd med sand som innesluts i handtaget. Global använder sig av denna metod, istället för helgjutna handtag eftersom avvägning med sand ger en bättre precision vilket resulterar i bättre balans på kniven. Andra unika egenskaper med Global knivarna är dess släta konturer och sömlösa övergångar, samt själva designen som gör den lätt att hålla ren och hygienisk.

    Tillverkning:
    Global kniven är tillverkad på ett mycket speciellt och unikt sätt. Bladet är gjort av rostfritt CROMOVA 18 stål som är ett unikt, hårt och mycket slitstarkt material för utmärkt skärpa som varar länge. CRO i CROMOVA 18 står för krom och 18 är den procentuella delen krom i stålet. MO och VA i CROMOVA 18 står för molybdemum och vanadium.

    Skaftet på Global kniven är tillverkat av krom/nickelstål som är mera formbart. Skaftet fylls sedan med sand för att få rätt balans innan det slutligen svetsas igen.

    De olika Global serierna:
    Det finns fyra olika serier Global knivar. De är G, GS, GF och GSF. Skillnaden mellan dessa serier är att G och GS knivarna är lättare viktmässigt än GF och GSF knivarna. De lättare knivarna är av en mer Japansk karaktär, vilket även är det som Global är mest känd för. Sedan är det mest med smak och tycke för vilken kniv som passar just dig bäst.

    Slipning:
    Global knivarna kommer ut från fabriken i Japan med en väldigt vass egg. För att bibehålla den vassa eggen, bör knivarna dock ibland slipas. Det finns många olika slags slipverktyg och de varierar i hur lättanvända och bra dom är.

    Global rekommenderar att man med jämna mellanrum slipar knivarna med en våt- eller keramisk slipsten. Mellan slipningarna är det rekommenderat att man använder Globals fina keramiska eller diamantslipstav för att underhålla den vassa eggen.

    Eftersom slipning med skärpstav och slipsten kan vara lite svår att bemästra i början, finns det andra enkla och effektiva sliphjälpmedel så som MinoSharp Våtslip MC-550. Denna slip har 3 olika keramiska sliphjul, vilket gör att du får ett bra resultat samt att den är väldigt enkel att använda på alla typer av Global knivar förutom tandade och deba slipade knivar.

    MinoSharp Våtslip MC-550 blev bäst i test i dels LagaLätt och dels hos Smartson.
    Leverans
    Leveranstid: 1-6 arbetsdagar

    Fraktfri leverans med Posten inom Sverige!

    Din beställning skickas fraktfritt inom Sverige med Posten. Vi erbjuder även ytterligare fraktalternativ som möjliga extratjänster om man önskar. Vi strävar efter att kunna leverera varorna så snabbt och smidigt som möjligt.

    Öppet köp & Garantier

    Öppet köp och Ångerrätt
    Alltid 90 dagar öppet köp hos oss. Vi erbjuder dig möjligheten att ångra ditt köp utan speciell anledning i 90 dagar.
    Varan som sänds i retur ska vara felfri, komplett och vara i väsentligt oförändrat skick vilket även inkluderar produktförpackningen. Kunden står för returporto.

    Garantier
    Vi efterföljer gällande garantilagstiftning samt följer konsumentverkets rekommendationer gällande garantier.