Global SAI Skalkniv 10cm, SAI-S02 - Global - Köksknivar
Alltid fri fraktAlltid fri frakt
Öppet köp 90 dagarÖppet köp 90 dagar
Snabbt & enkeltSnabbt & enkelt
Telefon kundtjänst
Kundtjänst
   
  Kategorier
  Fri frakt på allt
  Öppet köp i 90 dagar

  Global SAI Skalkniv 10cm, SAI-S02

  Global - Art.nr: SAI-S02

  1 629 kr
  Leveranstid: 1-6 arbetsdagar
  Alltid fri frakt & Öppet köp 90 dagar

  Skalkniv 10cm från Global SAI

  En allsidig och praktisk skalkniv som alltid är bra att ha till hands, kan användas till det mesta som för att skala, skiva, hacka, garnera och mycket mer. Global SAI är uppföljaren till den klassiska Globalkniven.


  • Skalkniv 10cm
  • 3-lagers stålkniv med härdad egg  Läs mer om produkten nedan och se passande tillbehör
  Läs mer om produkten nedan Läs mer om produkten nedan

  Video med information om produkten

  Produktbeskrivning

  Global SAI Skalkniv 10cm SAI-S02

  En bra allsidig skalkniv som kan användas till det mesta så som för att skala, skiva, hacka, garnera och mycket mer.

  Global SAI - En nyhet från designern bakom den klassiska Globalkniven.
  Global SAI är den största nyheten från Global sedan Komin Yomada designade den första Globalkniven 1983. Global SAI är en trestålskniv med ett hårt härdat stål i eggen och ett mjukare stål som omsluter det hårda stålet vilket ger en kniv med fantastiska egenskaper. Hantaget är ergonomiskt och skönt att hålla i. De för Globalknivar utmärkande prickarna finns naturligtvis kvar om än i ett lite diskretare utförande.

  En fri omslipning på köpet
  Varje Global Saikniv är numrerad och genom att registrera sin Global Saikniv erhåller man en första fri omslipning. Klicka här för att registrera din Global SAI-kniv

  Knivbladets utformning
  Den övergripande formen på kniven skiljer sig från sin föregångare genom sin mjukare och rundare form. Mer organisk och levande, vilket tar sig uttryck i knivens tydligaste kännetecken, den hamrade bladytan där ytan ger en så kallad gropslipningseffekt. Knivens blad bildar små luftfickor mellan råvaran som hackas, tärnas, strimlas, styckas eller trancheras. Det innebär att råvaran släpper lättare från kniven och man får en enklare, snabbare och behagligare mathantering.

  Till skillnad från den klassiska Globalkniven är Sai en kniv i tre lager stål. De två yttersta lagren stål i bladet är en ny mjukare stållegering. Stålet i eggen är tillverkaren Yoshikin och Globals egen legering Cromova 18 – en rostfri stållegering med 18 procent krom samt hemlig procentandel molybdenum och vanadium.

  De två nya yttre lagren med stål gör bladet än mer resistent mot rost. Och tack vare att de två nya yttre lagren är av samma stålsort som handtaget blir svetsen mellan blad och handtag starkare.

  Ytterligare en nyhet är den spegelpolerade eggen med Globals karakteristiska snäva vinkel om 12,5 grader.

  Ett skönt handtag att hålla i
  En annan stor nyhet är det nya ergonomiska tumgrepp i knivskaftet. Tummen vilar mjukt i övergången mellan skaft och blad vilket ger ett ledigt och avslappnat men ändå distinkt grepp. Liksom Globalkniven är även skaftet i Global Sai fyllt med sjösand för att ge en perfekt balanserad kniv.

  Hur kom namnet Global ”SAI” till
  Yoshikin, metall- och smidestillverkaren av Globalknivarna i Japan, kom tillsammans med Komin Yamada fram till namnet ”Sai” som tillägg till Globalnamnet. Sai betyder ungefär ”färgstark”, ”iögonfallande”, i viss mån kopplat till en person eller personlighet.

  För att skapa en bra balans på kniven, tillsätter man under tillverkningen en exakt mängd med sand som innesluts i handtaget. Global använder sig av denna metod, istället för helgjutna handtag eftersom avvägning med sand ger en bättre precision vilket resulterar i bättre balans på kniven. Andra unika egenskaper med Global knivarna är dess släta konturer och sömlösa övergångar, samt själva designen som gör den lätt att hålla ren och hygienisk.

  Slipning:
  Global knivarna kommer ut från fabriken i Japan med en väldigt vass egg. För att bibehålla den vassa eggen, bör knivarna dock ibland slipas. Det finns många olika slags slipverktyg och de varierar i hur lättanvända och bra dom är.

  Global rekommenderar att man med jämna mellanrum slipar knivarna med en våt- eller keramisk slipsten. Mellan slipningarna är det rekommenderat att man använder Globals fina keramiska eller diamantslipstav för att underhålla den vassa eggen.

  Eftersom slipning med skärpstav och slipsten kan vara lite svår att bemästra i början, finns det andra enkla och effektiva sliphjälpmedel så som MinoSharp Våtslip MC-550. Denna slip har 3 olika keramiska sliphjul, vilket gör att du får ett bra resultat samt att den är väldigt enkel att använda på alla typer av Global knivar förutom tandade och deba slipade knivar.

  MinoSharp Våtslip MC-550 blev bäst i test i dels LagaLätt och dels hos Smartson.

  Kunder som köpte den här produkten köpte även

  Global SAI Allkniv Flexibel 17cm SAI-M05

  Global SAI Allkniv Flexibel 17cm SAI-M05

  1 599 kr
  Kockhandduk Pro, 50x70cm

  Kockhandduk Pro, 50x70cm

  175 kr
    
  Leverans
  Leveranstid: 1-6 arbetsdagar

  Fraktfri leverans med Posten inom Sverige!

  Din beställning skickas fraktfritt inom Sverige med Posten. Vi erbjuder även ytterligare fraktalternativ som möjliga extratjänster om man önskar. Vi strävar efter att kunna leverera varorna så snabbt och smidigt som möjligt.

  Öppet köp & Garantier

  Öppet köp och Ångerrätt
  Alltid 90 dagar öppet köp hos oss. Vi erbjuder dig möjligheten att ångra ditt köp utan speciell anledning i 90 dagar.
  Varan som sänds i retur ska vara felfri, komplett och vara i väsentligt oförändrat skick vilket även inkluderar produktförpackningen. Kunden står för returporto.

  Garantier
  Vi efterföljer gällande garantilagstiftning samt följer konsumentverkets rekommendationer gällande garantier.