Kai-Shun Kockkniv 20 cm, Shun Kaji - Kai Shun - Köksknivar
Allt för hemmakocken och köksproffset
Allt för hemmakocken och köksproffset
Allt för hemmakocken och köksproffset
Telefon kundtjänst
   
  Kategorier
  Fri frakt på allt
  Öppet köp i 90 dagar

  Kai-Shun Kockkniv 20 cm, Shun Kaji Zoom

  More Views

  Läs mer om produkten nedan
  och se passande tillbehör
  Läs mer om produkten nedan Läs mer om produkten nedan

  Kai-Shun Kockkniv 20 cm, Shun Kaji

  Kai-Shun - Art.nr: KDM-0006

  Rek. pris: 4 099 kr
  3 799 kr
  Leveranstid: 1-6 arbetsdagar
  Alltid fri frakt & Öppet köp 90 dagar

  Kockkniv från Kai-Shun, Kaji

  En rejäl kockkniv som kan användas till det mesta i köket. Med kniven kan du enkelt skala, skiva, hacka och mycket mer. En mycket bra allsidig allround kniv som är bra att ha till hands i köket.


  • Kockkniv 20cm
  • Handtillverkad i Japan
  • 65 lager stål i damaskusutförande
  • Handtag i Pakkawood trä


  Produktbeskrivning

  Kai-Shun Kockkniv 20 cm, Kaji

  Shun KAJI, varje Shun kniv är ett konstverk

  Kockknivar med Damaskusstål med 65 lager med en inre kärna av specialstålet SG-2 ger Shun Kaji knivarna en otrolig skärpa och tålighet. Bladet är uppbygt med den hårda SG-2 stål kärnan och sedan med 32 lager mjukare stål på vardera sida. Bladet är väldigt hårt (63-65 HRC) samt mycket korrosionsbeständigt. Alla Shun-knivar inklusive stålarbetet är gjorda för hand vilket ger varje kniv ett unikt mönster i stålet. Unikt utformat handtag i Pakka wood med tyngd i exklusiv design som ger kniven extremt bra balans.

  Shun Kaji, ett elegant designat konstverk med utmärkt funktionalitet. På japanska hänvisar Kaji till smedens hammare som användes vid tillverknning av de välkända samurajsvärden. Kai Shun's Kaji serien är en ideal kombination av den ultimata teknologin och hantverk. Från den högkvalitativa SG-2 kärnan i bladet till den exklusiva damaskusdesignen genom dess 32 lager specialstål på var sida, gör denna knivserie till en riktig premium och högkvalitativ knivserie från Kai Shun.

  Shunknivarna tillverkas av KAI Cutlery i Seki City, Japan. Staden är känd för dess tillverkning av svärd och har en tradition som sträcker sig över 700 år tillbaka i tiden.

  Levereras i presentförpackning.

  Slipning:
  Kai-Shun knivarna kommer ut från fabriken i Japan med en väldigt vass egg. För att bibehålla den vassa eggen, bör knivarna dock ibland slipas. Det finns många olika slags slipverktyg och de varierar i hur lättanvända och bra dom är.

  Det rekommenderas att man med jämna mellanrum slipar knivarna med en våt- eller keramisk slipsten. Mellan slipningarna är det rekommenderat att man använder en fin keramiska eller diamantslipstav för att underhålla den vassa eggen.

  Eftersom slipning med skärpstav och slipsten kan vara lite svår att bemästra i början, finns det andra enkla och effektiva sliphjälpmedel så som MinoSharp Våtslip MC-550. Denna slip har 3 olika keramiska sliphjul, vilket gör att du får ett bra resultat samt att den är väldigt enkel att använda på alla typer av Kai-Shun knivar förutom tandade och deba slipade knivar.

  MinoSharp Våtslip MC-550 blev bäst i test i dels LagaLätt och dels hos Smartson.
  Leverans
  Leveranstid: 1-6 arbetsdagar

  Fraktfri leverans med Posten inom Sverige!

  Din beställning skickas fraktfritt inom Sverige med Posten. Vi erbjuder även ytterligare fraktalternativ som möjliga extratjänster om man önskar. Vi strävar efter att kunna leverera varorna så snabbt och smidigt som möjligt.

  Öppet köp & Garantier

  Öppet köp och Ångerrätt
  Alltid 90 dagar öppet köp hos oss. Vi erbjuder dig möjligheten att ångra ditt köp utan speciell anledning i 90 dagar.
  Varan som sänds i retur ska vara felfri, komplett och vara i väsentligt oförändrat skick vilket även inkluderar produktförpackningen. Kunden står för returporto.

  Garantier
  Vi efterföljer gällande garantilagstiftning samt följer konsumentverkets rekommendationer gällande garantier.