WMF Tryckkokare, 6.5 liter, 22cm, Perfect Plus - Tryckkokare
Alltid fri fraktAlltid fri frakt
Öppet köp 90 dagarÖppet köp 90 dagar
Snabbt & enkeltSnabbt & enkelt
Telefon kundtjänst
Kundtjänst
   
  Kategorier
  Fri frakt på allt
  Öppet köp i 90 dagar

  WMF Tryckkokare, 6.5 liter, 22cm, Perfect Plus

  WMF - Art.nr: FYND-0793139990

  Rek. pris: 2 499 kr
  1 795 kr
  Leveranstid: 1-6 arbetsdagar
  Alltid fri frakt & Öppet köp 90 dagar

  WMF Tryckkokare, 6.5 liter, 22cm, Perfect Plus

  En lättanvänd och gedigen Tryckkokare från tyska WMF med många praktiska funktioner så som två olika tillagningsinställningar så att du alltid får ett bra resultat.

  Tryckkokaren blev bäst i test, bland annat tack vare de tydliga anvisningarna för användning, tryckindikator, nivågradering på insidan och att den är lättdiskad. Med tryckkokaren kan du lätt och enkelt tillaga maten på ett hälsosamt sätt samtidigt som du spar upp till 70% av tillagningstiden.


  • 2 olika inställningar för tillagning
  • System som förhindrar att tryckkokaren öppnas under tryck

  Läs mer om produkten nedan och se passande tillbehör
  Läs mer om produkten nedan Läs mer om produkten nedan
  Produktbeskrivning

  WMF Tryckkokare, 6.5 liter, 22cm, Perfect Plus

  En lättanvänd och gedigen tryckkokare från tyska WMF med många praktiska funktioner så som två olika tillagningsinställningar så att du alltid får ett bra resultat.

  Tryckkokaren blev bäst i test i Allt om Mat’s test av tryckkokare i nr 4/2012, bland annat tack vare de tydliga anvisningarna för användning, tryckindikator, nivågradering på insidan och att den är lättdiskad.

  Med tryckkokaren kan du lätt och enkelt tillaga maten på ett hälsosamt sätt samtidigt som du spar upp till 70% av tillagningstiden. Vad sägs om att kunna koka en köttgryta på 20 minuter, som vanligtvis tar ungefär en timme? Det blir inte lättare än så här att tillaga mat med en tryckkokare.

  Några av WMF's praktiska funktioner:
  • 2 olika inställningar för tillagning (vanlig och snabb)
  • Helautomatiskt stängningssystem av locket som förhindrar att tryckkokaren öppnas under tryck
  • Hälsosam – ångkokningssystemet bevarar smak, mineraler och vitaminer
  • Ekonomisk – upp till 70 % kortare tillagningstid – tjockt gods och värmeledande botten
  • Plastdetaljerna håller sig svala (för säker hantering)
  • Volymmarkeringar på insidan
  • Akustisk och visuell tryckindikator (för enkel kontroll)
  • Flera säkerhetsanordningar för övertryck (för din säkerhet)
  • Extremt värmeledande botten (för snabb och jämn värmespridning)
  • Fungerar på alla typer av hällar inklusive induktion
  • Tillverkad i 18/10 rostfritt stål för lång hållbarhet
  • Enkel att hantera och sköta
  • Bruksanvisning och tidstabell medföljer
  • Tillverkad av tyska WMF

  Mått och specifikationer:
  Diameter (överkant till överkant): 22 cm ∅
  Volym: 6.5 liter
  Ånginsats: Medföljer inte, kan köpas separat

  En praktisk finess med tryckkokaren är att man kan tillaga flera rätter samtidigt i tryckkokaren. Den rätt som kräver längst tillagningstiden läggs i först följt av rätterna som har kortare tillagningstid. Detta är praktiskt om man vill till exempel koka kött och potatis samtidigt. För bästa resultat används en perforerad insats som kan köpas separat.

  Om köttet har en tillagningstid på 20 minuter, börja med att lägg det i tryckkokaren och låt det koka i 12-14 minuter. Öppna därefter tryckkokaren och tillsätt potatisen i den perforerade insatsen. Stäng locket och fortsätt att koka i ytterligare 6-8 minuter. När tillagningstiderna mellan rätterna inte skiljer så mycket kan allting tillagas samtidigt.

  Praktisk matlagning med WMF's tryckkokare
  Mat som tillagas i WMFs tryckkokare behåller alla sina naturliga mineraler, därför smakar den bättre och är mer hälsosam. Tryckkokning med WMF är upp till tre gånger snabbare än att använda en vanlig kastrull.

  Tryckkokaren är säker, tyst och är lätt att hålla ren. Den enda gången tryckkokaren ger ifrån sig ljud är när man har för högt tryck. Detta är en praktisk varningsfunktion eftersom man då får både en visuell och hörbar varning att man måste sänka värmen på spisplattan.

  Tryckkokaren använder väldigt lite vatten eftersom den inte förlorar någon ånga genom avdunstning. Därmed är också uppvärmningstiden för tryckkokaren kortare.

  Tryckventilen på tryckkokaren är enkel och säker. Numera behöver man inte längre doppa ner tryckkokaren i vatten eller att hälla vatten över den innan öppning, som man tidigare fick göra med klassiska tryckkokare. Med locket avtaget kan tryckkokaren även användas till bakning, stekning eller rostning.

  Botten av tryckkokaren är extremt värmeledande för att på så sätt ge en så effektiv och jämn värmespridning. Tryckkokarens botten är tillverkad på ett sådant sätt att botten aldrig kommer att slå sig vid normal användning.

  Handtaget är avtagbart och ska diskas för hand. Kastrullen och locket kan diskas i diskmaskin.

  Vid tillredning av till exempel en köttgryta tar du av locket från tryckkokaren och du kan därmed bryna köttet och grönsaker direkt i tryckkokaren. När du brynt ingredienserna färdigt slår du på önskad vätska, sätter på locket på tryckkokaren och fortsätter tillagningen under tryck. På så sätt behåller du alla smakerna från ingredienserna samt att du inte behöver använda flera kokkärl.

  Varför tillaga mat med en tryckkokare?
  Med en WMF tryckkokare kan man spara upp till 70% av tillagningstiden. Till exempel att koka kött som vanligtvis kräver en timmes koktid är färdig redan efter ca 20 minuter. Hälsosamt! När du tillagar i en tryckkokare tas syret bort i själva kärlet vilket resulterar i att du behåller både matens färg, vitaminer och mineraler. På så sätt får du dels en hälsosammare mat samtidigt som maten ser aptitligare ut samt att den smakar bättre. Med den snabba tillagningen spar du även upp till ca 50% av energin.

  Vad kan jag koka i en tryckkokare?
  Praktiskt taget allting - Du kan koka, ångkoka, bräsera, bryna, tillaga kött, fisk, grönsaker, potatis, ris, grytor och soppor. Du kan dessutom konservera, göra saft, sterilisera och tillaga djupfrysta livsmedel i tryckkokaren.

  Välj rätt storlek på tryckkokaren
  Den vanligaste storleken på en tryckkokare är 4 och 6 liter. Detta är oftast en lämplig storlek för en familj på 2-4 personer. Om du vill kunna göra lite mer storkok rekommenderar vi istället en större storlek på 8 eller 10 liter.

  Leverans
  Leveranstid: 1-6 arbetsdagar

  Fraktfri leverans med Posten inom Sverige!

  Din beställning skickas fraktfritt inom Sverige med Posten. Vi erbjuder även ytterligare fraktalternativ som möjliga extratjänster om man önskar. Vi strävar efter att kunna leverera varorna så snabbt och smidigt som möjligt.

  Öppet köp & Garantier

  Öppet köp och Ångerrätt
  Alltid 90 dagar öppet köp hos oss. Vi erbjuder dig möjligheten att ångra ditt köp utan speciell anledning i 90 dagar.
  Varan som sänds i retur ska vara felfri, komplett och vara i väsentligt oförändrat skick vilket även inkluderar produktförpackningen. Kunden står för returporto.

  Garantier
  Vi efterföljer gällande garantilagstiftning samt följer konsumentverkets rekommendationer gällande garantier.