Trygga firman - Försäkrad genom Trygga HansaHär kan du betala med ditt kort, direktbetalning via din internetbank, mot faktura eller dela upp betalningenKundtjänst Telefon 021-444 00 60
Köpguider
Kategorier
Enkel betalning med:
Hos hos kan du betala med kort, direktbetalning via din internetbank, mot faktura eller dela upp betalningen
Snabba leveranser med:
Snabba leveranser med DHL och Posten
Fri frakt på allt & förlängt öppet köp till 15 januari 2015Yaxell Mon Santokukniv 16,5 cm


Yaxell Mon Santokukniv 16,5 cmKlicka för större bild  Fler bilder   (klicka för större bild)

Yaxell Mon Santokukniv 16,5 cmYaxell Mon Santokukniv 16,5 cm

Santokukniv 16.5cm från Yaxell, Mon

En santokukniv som kan användas till det mesta såsom att skala, hacka, skiva, putsa kött och mycket mer. Santoku designen kombinerar de bästa delarna hos en kockkniv och en hacka där du får exakta och raka snitt när du jobbar med kött, fågel, fisk och grönsaker. Japansk kniv där knivbladet är uppbyggt med 3 lager stål vilket ger en bra skärpa som håller i sig.

  • Santokukniv 16.5cm
  • 3 lager stål
  • Handtag i svart Mikarta trä
  • Ligger bra i handen
  • Bra balans i kniven

Yaxell Mon är en högkvalitativ kniv med en kärna av VG-10 stål som härdats till omkring 60 Rockwell, vilket gör knivbladet styvt samt att knivbladet har en väldigt bra skärpa som håller i sig. Kärnan omslutes av två lager mjukare stål.

Läs mer om produkten nedan
Ord. pris: 1295 kr
1145 kr


Fri frakt inom Sverige

Förlängt öppet köp till 15 januari

Certifierad E-handel

<strong>Leveranstid:</strong> 1-6 arbetsdagarLeveranstid: 1-6 arbetsdagar

Erbjudande!
Handla för 1000 kr och få på köpet en
pepparkvarn (värde 345:-)

Santokukniv 16,5 cm, Yaxell Mon

Santokukniven är med dess höga blad mycket väl lämpad för både grönsaker, kött och fågel. Ordet Santoku betyder just "tre användningar".

Santokukniv från japanska Yaxell. Yaxell Mon är en högkvalitativ kniv med en kärna av VG-10 stål som härdats till omkring 60 Rockwell, vilket gör knivbladet styvt samt att knivbladet har en väldigt bra skärpa som håller i sig. Kärnan omslutes av 2 lager mjukare stål.

Handtaget är tillverkat av Mikarta och ger kniven en god balans. Mikarta är ett material som påminner om trä, men som är tåligt som konstmaterial. Handtaget har 2 rostfria nitar och avslutas med en platta som pryds av Yaxells emblem.

Knivarna tillverkas av Yaxell, i Seki City, Japan. Staden är känd för dess tillverkning av svärd och har en tradition som sträcker sig över 700 år tillbaka i tiden.

Slipning:
Knivarna kommer ut från fabriken i Japan med en väldigt vass egg. För att bibehålla den vassa eggen, bör knivarna dock ibland slipas. Det finns många olika slags slipverktyg och de varierar i hur lättanvända och bra dom är.

Det är rekommenderat att man med jämna mellanrum slipar knivarna med en våt- eller keramisk slipsten. Mellan slipningarna är det rekommenderat att man använder en keramisk eller diamantslipstav för att underhålla den vassa eggen.

Eftersom slipning med skärpstav och slipsten kan vara lite svår att bemästra i början, finns det andra enkla och effektiva sliphjälpmedel så som MinoSharp Våtslip MC-550. Denna slip har 3 olika keramiska sliphjul, vilket gör att du får ett bra resultat samt att den är väldigt enkel att använda på alla typer av köksknivar förutom tandade och deba slipade knivar.

MinoSharp Våtslip MC-550 blev bäst i test i dels LagaLätt och dels hos Smartson.

Mer information om köksknivar och matlagning:
Klicka på nedan direktlänkar för ytterligare information om köksknivar samt Prokökskolan med information, tips och idéer om vad du bör tänka på vid valet av vilken kökskniv du ska köpa eller hur du sköter om dina köksknivar på bästa sätt. Här hittar du även videos och information om hur du slipar dina knivar med en knivslip, slipsten eller skärpstav.

I Prokökskolan hittar du även utförliga instruktionsfilmer där du lär dig allt från hur man styckar en lammsadel eller en kyckling till hur man hackar lök som proffsen. Nu är det dags för dig att bli stjärnan i köket!


Mer information Köpguide & information: Prokökskolan - Information, köpguider och instruktionsfilmer


Visa alla produkter i kategorin--> Yaxell knivarNedan hittar du även tillbehör och olika alternativ till produkten

<strong>Leveranstid:</strong> 1-6 arbetsdagarLeveranstid: 1-6 arbetsdagar  med fraktfri leverans inom Sverige.

Vi erbjuder även alternativet paket med avisering som en extratjänst för ett tillägg på 49kr.

Vi strävar efter att kunna leverera varorna så snabbt och smidigt som möjligt. Leverans sker via DHL/Posten som brev eller paket.

Öppet köp och Ångerrätt
Förlängt öppet köp till 15 januari 2015. Vi erbjuder dig möjligheten att ångra ditt köp utan speciell anledning fram till 15 januari 2015.
Varan som sänds i retur ska vara felfri, komplett och vara i väsentligt oförändrat skick vilket även inkluderar produktförpackningen. Kunden står för returporto.

Garantier
Vi efterföljer gällande garantilagstiftning samt följer konsumentverkets rekommendationer gällande garantier.


Produktattribut
Knivmodell:
Knivserie:
Längd knivblad:

Tillbehör & Alternativ

 
Yaxell Mon Allkniv 15 cm
 
Yaxell Mon Skalkniv 8 cm
 
GOU Sharp Pro knivslip, svart
 
Yaxell Mon Kockkniv 20 cm
 
Yaxell Mon Santokukniv 16,5 cm
 
Yaxell Mon Trancherkniv 25,5 cm
 
Yaxell Mon Brödkniv 23 cm
 
Tillbaka