Yaxell Zen Santokukniv 12,5 cm - Yaxell - Köksknivar
Allt för hemmakocken och köksproffset
Allt för hemmakocken och köksproffset
Allt för hemmakocken och köksproffset
Telefon kundtjänst
   
  Kategorier
  Fri frakt på allt
  Öppet köp i 90 dagar

  Yaxell Zen Santokukniv 12,5 cm Zoom

  More Views

  Läs mer om produkten nedan
  och se passande tillbehör
  Läs mer om produkten nedan Läs mer om produkten nedan

  Yaxell Zen Santokukniv 12,5 cm

  Yaxell - Art.nr: Y-35512

  999 kr
  Leveranstid: 1-6 arbetsdagar
  Alltid fri frakt & Öppet köp 90 dagar

  Santokukniv 12.5cm från Yaxell, Zen

  En santokukniv som kan användas till det mesta såsom att skala, hacka, skiva, putsa kött och mycket mer. Santoku designen kombinerar de bästa delarna hos en kockkniv och en hacka där du får exakta och raka snitt när du jobbar med kött, fågel, fisk och grönsaker. Exklusiv japansk kniv med damaskusdesign där knivbladet är uppbyggt med 37 lager stål vilket ger en extrem skärpa och styvhet i knivbladet samtidigt som knivbladet har ett helt unikt mönster.


  • 37 lager stål i damaskusutförande
  • Handtag i svart Mikarta trä
  • Bra balans i kniven


  Produktbeskrivning

  Santokukniv 12,5 cm, Yaxell Zen

  Santokukniv ur Zen serien som är en ny japansk kniv med 37 lager stål i Damaskusdesign med en kärna av VG1 Cobalt-Molybdenum-Vanadium rostfritt stål som bildar en hållbar egg. 18 lager hårt och mjukt stål varvat på var sida om VG10 kärnan som bildar det vackra Damaskus-bladet. Därefter har hammarslag gett denna kniv sitt artistiska och unika utseende.

  Handtaget är tillverkat i svart Mikarta med nitar som har polerats högglansigt. Mikarta är ett mycket vattentåligt och hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö.

  Knivarna tillverkas av Yaxell, i Seki City, Japan. Staden är känd för dess tillverkning av svärd och har en tradition som sträcker sig över 700 år tillbaka i tiden. Dessa välbalanserade premiumknivar i Zen serien från Yaxell är av högsta kvalitet.


  Slipning:
  Knivarna kommer ut från fabriken i Japan med en väldigt vass egg. För att bibehålla den vassa eggen, bör knivarna dock ibland slipas. Det finns många olika slags slipverktyg och de varierar i hur lättanvända och bra dom är.

  Det är rekommenderat att man med jämna mellanrum slipar knivarna med en våt- eller keramisk slipsten. Mellan slipningarna är det rekommenderat att man använder en keramisk eller diamantslipstav för att underhålla den vassa eggen.

  Eftersom slipning med skärpstav och slipsten kan vara lite svår att bemästra i början, finns det andra enkla och effektiva sliphjälpmedel så som MinoSharp Våtslip MC-550. Denna slip har 3 olika keramiska sliphjul, vilket gör att du får ett bra resultat samt att den är väldigt enkel att använda på alla typer av köksknivar förutom tandade och deba slipade knivar.

  MinoSharp Våtslip MC-550 blev bäst i test i dels LagaLätt och dels hos Smartson.

  Kunder som köpte den här produkten köpte även

  Yaxell Ran Allkniv 12 cm

  Yaxell Ran Allkniv 12 cm

  1 040 kr
  Kockhandduk Pro, 50x70cm

  Kockhandduk Pro, 50x70cm

  175 kr
  Yaxell Zen Allkniv 15 cm

  Yaxell Zen Allkniv 15 cm

  995 kr
   
  Leverans
  Leveranstid: 1-6 arbetsdagar

  Fraktfri leverans med Posten inom Sverige!

  Din beställning skickas fraktfritt inom Sverige med Posten. Vi erbjuder även ytterligare fraktalternativ som möjliga extratjänster om man önskar. Vi strävar efter att kunna leverera varorna så snabbt och smidigt som möjligt.

  Öppet köp & Garantier

  Öppet köp och Ångerrätt
  Alltid 90 dagar öppet köp hos oss. Vi erbjuder dig möjligheten att ångra ditt köp utan speciell anledning i 90 dagar.
  Varan som sänds i retur ska vara felfri, komplett och vara i väsentligt oförändrat skick vilket även inkluderar produktförpackningen. Kunden står för returporto.

  Garantier
  Vi efterföljer gällande garantilagstiftning samt följer konsumentverkets rekommendationer gällande garantier.