Demeyere Stekpanna, 24cm, Controlinduc Duraslide - Demeyere - Stekpannor
Alltid fri fraktAlltid fri frakt
Öppet köp 90 dagarÖppet köp 90 dagar
Snabbt & enkeltSnabbt & enkelt
Telefon kundtjänst
Kundtjänst
   
  Kategorier
  Fri frakt på allt
  Öppet köp i 90 dagar

  Demeyere Stekpanna, 24cm, Controlinduc Duraslide

  Demeyere - Art.nr: 96624

  Rek. pris: 2 799 kr
  2 595 kr
  Leveranstid: 1-6 arbetsdagar
  Alltid fri frakt & Öppet köp 90 dagar

  Stekpanna från Demeyere, 24cm, Controlinduc Duraslide Ultra

  Belagd stekpanna från Demeyere ur Controlinduc Duraslide Ultra serien med en mycket effektiv non-stick beläggning som gör det lätt att jobba med stekpannan samtidigt som att inte maten bränner fast. Stekpannan har den unika Controlinduc funktionen som är ett överhettningsskydd vid 250°C.


  • Den ultimata belagda stekpannan
  • Kan inte bli varmare än 250°C
  • Mycket effektiv non-stick beläggning
  • 5 års garanti för tillverkningsfel
  • Effektiv värmespridning
  • Fungerar på alla typer av spishällar
  Läs mer om produkten nedan och se passande tillbehör
  Läs mer om produkten nedan Läs mer om produkten nedan
  Produktbeskrivning

  Demeyere Stekpanna, 24cm, Controlinduc Duraslide Ultra

  Välkommen till Sveriges största utbud med Demeyere!

  Ingen mer överhettning av stekpannan med Demeyere Controlinduc. Belagd stekpanna från Demeyere ur Controlinduc Duraslide Ultra serien med en mycket effektiv non-stick beläggning som gör det lätt att jobba med stekpannan samtidigt som att inte maten bränner fast. Stekpannan är uppbyggd med flera lager på totalt 3mm ända upp till kanterna vilket ger en jämn och snabb värmefördelning utöver hela botten och ända upp i kanterna på stekpannan. Den innovativa non-stick beläggning Duraslide Ultra består av 3 lager med keramisk förstärkning vilket ger stekpannan en ökad livslängd.

  En belagd stekpanna för stekning på lägre temperaturer. Utmärkt för fettsnål stekning och för mat som har en tendens att lätt fastna i stekpannan så som livsmedel som innehåller ägg, mjöl och mjölk. Stekpannan passar även utmärkt för känsligare ingredienser så som ägg, fisk, köttfärs eller potatis. Naturligtvis kan man även steka kött och kyckling i stekpannan utan problem, men eftersom det är en belagd stekpanna är den främst avsedd för lågtemperaturstekning.

  Det unika Controlinduc systemet ser till att stekpannan ej blir varmare än 250°C (på induktionshällar) oavsett om man vrider på full styrka på induktionshällen. Detta är en mycket praktisk säkerhetsåtgärd samt att man undviker att bränna maten i stekpannan och på så sätt får du alltid ett utmärkt stekresultat. Stekpannan fungerar även på övriga hällar så som elektrisk, gas, keramisk men då kan man ej utnyttja det automatiska överhettningsskyddet, utan då fungerar stekpannan som vanligt.

  Stekpannan är fri från PFOA samt att den kommer med 5 års garanti för tillverkningsfel. Stekpannan diskas för hand eftersom vissa maskindiskmedel innehåller frätande kemikalier som kan förstöra non-stick beläggningen. Gällande garantin så täcker den inte fall där stekpannan har överhettats regelbundet och på så sätt skadat beläggningen.

  Det är viktigare med en bra stekpanna än en dyr spis!

  Controlinduc fungerar på så sätt att materialet i stekpannans botten är magnetiskt upp till 250°C, därefter upphör den att vara magnetisk. Den idealiska stektemperaturen i en stekpanna ligger mellan 170°C och 230°C. Vid 250°C börjar både smör och olja att brytas ned vilket leder till att maten förstörs.

  Upp till ungefär 220°C värms stekpannan upp som en vanlig stekpanna. Om man skulle fortsätta att värma upp stekpannan däröver kommer Controlinduc systemet att sätt igång vilket leder till att induktionshällens styrka minskas och stekpannans temperatur stabiliseras mellan 245°C och 250°C. När stekpannan är tillräckligt varm, sänk värmen med cirka 50%, sedan kommer stekpannan att sköta resten.

  Demeyeres affärside är att tillverka världens bästa stek och kokkärl i rostfritt stål där varje kärl är anpassat efter sitt unika användningsområde.

  Mått och specifikationer
  Diameter toppen: 24 cm ∅
  Diameter botten: 18 cm ∅

  Lätt att rengöra
  Hygienen är ett väldigt viktigt område för Demeyere och därav har inga stekpannor eller kokkärl några nitar och skruvar på insidan. När man formgav denna stekpanna har man lagt ned mycket tid och resurser på att se till att man utformar stekpannan på ett sådant sätt att man undviker att smuts och bakterier samlas.

  Hitta rätt stektemperatur:
  Maten blir inte klar snabbare på högre värme. Den blir bränd!

  155° Smöret börjar bli ljusbrunt.
  165° Smöret är mellanbrunt och har lägsta stektemperatur.
  170° Smöret tystnar och vi har lämplig temperatur för de allra flesta maträtterna.
  185° Smöret är mörkbrunt med svagt bränd smak, lämpligt endast för kortare stekning.
  200° Smöret är brunsvart med bränd smak och är olämpligt för stekning.
  Leverans
  Leveranstid: 1-6 arbetsdagar

  Fraktfri leverans med Posten inom Sverige!

  Din beställning skickas fraktfritt inom Sverige med Posten. Vi erbjuder även ytterligare fraktalternativ som möjliga extratjänster om man önskar. Vi strävar efter att kunna leverera varorna så snabbt och smidigt som möjligt.

  Öppet köp & Garantier

  Öppet köp och Ångerrätt
  Alltid 90 dagar öppet köp hos oss. Vi erbjuder dig möjligheten att ångra ditt köp utan speciell anledning i 90 dagar.
  Varan som sänds i retur ska vara felfri, komplett och vara i väsentligt oförändrat skick vilket även inkluderar produktförpackningen. Kunden står för returporto. Öppet köp gäller endast privatpersoner och ej företag.

  Garantier
  Vi efterföljer gällande garantilagstiftning samt följer konsumentverkets rekommendationer gällande garantier.