Demeyere Wok, 26cm, plan botten, Apollo - Demeyere - Stekpannor
Alltid fri fraktAlltid fri frakt
Öppet köp 90 dagarÖppet köp 90 dagar
Snabbt & enkeltSnabbt & enkelt
Telefon kundtjänst
Kundtjänst
   
  Kategorier
  Fri frakt på allt
  Öppet köp i 90 dagar

  Demeyere Wok, 26cm, plan botten, Apollo

  Demeyere - Art.nr: 52926

  Rek. pris: 2 149 kr
  1 995 kr
  Leveranstid: Beställningsvara - ca 10 dagar
  Alltid fri frakt & Öppet köp 90 dagar

  Wok med plan botten från Demeyere, 26cm, Apollo

  Exklusiv wokpanna ur Demeyere Apollo serien där värmen leds effektivt upp i väggarna för att ge ett utmärkt resultat.

  En riktigt bra och slittålig wokpanna som är tillverkad för att hålla livet ut och woken kommer med hela 30 års garanti. Denna wok har en plan botten och kan då användas på vanliga spishällar.


  • 30 års garanti
  • Fungerar på alla typer av spishällar inklusive induktionshäll
  Läs mer om produkten nedan och se passande tillbehör
  Läs mer om produkten nedan Läs mer om produkten nedan

  Video med information om produkten

  Produktbeskrivning

  Demeyere Wok, 26cm, Apollo med plan botten

  Välkommen till Sveriges största utbud med Demeyere!

  Exklusiv wokpanna ur Demeyere Apollo serien där värmen leds effektivt upp i väggarna för att ge ett utmärkt resultat. Detta är en riktigt bra och slittålig wokpanna som är tillverkad för att hålla livet ut. Woken kommer med hela 30 års garanti. Denna wok har en plan botten som då kan användas på vanliga spisar.

  Ingen non-stick beläggning behövs längre då woken har en sådan exakt värmeledning och är Silvinox behandlad. När woken är tillräckligt varm, sänk värmen med cirka 50%, sedan kommer woken att sköta resten.

  Demeyeres affärside är att tillverka världens bästa stek och kokkärl i rostfritt stål där varje kärl är anpassat efter sitt unika användningsområde.

  Woken har en tjock TriplInduc botten som ger en effektiv och jämn värmespridning samt att den fungerar på alla typer av hällar, inklusive induktion. Både botten och sidorna av woken är tillverkade med sju olika lager stål och aluminium för att garantera att värmen sprids jämnt över hela ytan ända upp längs kanterna. Woken har ett stabilt handtag som är utformat för att ej leda värme.

  Det är viktigare med en bra panna än en dyr spis!

  När man wokar i en rostfri wokpanna är det viktigt att tänka på vilken temperatur woken har. Vid för hög temperatur kan maten fastna eller helt enkelt brännas vid. Denna wok tål högsta värmen, men det gör inte maten. En spisplatta kan bli upp till 700 grader varm och normal stektemperatur är mellan 170 -180 grader. Vanligen är 2/3 av spisens effekt lagom för wokning medan full effekt på spisen är lämplig endast för vattenkokning.

  Mått och specifikationer:
  Diameter toppen: 26 cm ∅
  Diameter botten: 11 cm ∅
  Höjd: 8,5 cm
  Volym: 3,0 liter
  Lock: Medföljer inte, kan köpas separat.

  Den perfekta botten
  Den tjocka TriplInduc botten garanterar en effektiv och optimal värmespridning, samt att den fungerar på alla typer av hällar inklusive induktion. Botten är även uppbyggd på ett sådant sätt som gör att botten inte kommer att slå sig med tiden.

  Den perfekta botten


  Hygien är viktigt
  Hygienen är ett väldigt viktigt område för Demeyere och därav har inga stekpannor eller kokkärl några nitar och skruvar på insidan. När man formgav denna wokpanna har man lagt ned mycket tid och resurser på att se till att man utformar wokpannan på ett sådant sätt att man undviker att smuts och bakterier samlas.

  Alla Demeyeres wokpannor är behandlade med Silvinox, som är Demeyeres patenterade metod att rena stålet. Den kan även diskas i diskmaskin.

  Viktig information gällande maskindiskmedel:
  Vissa maskindiskmedel kan innehålla frätande ämnen och slippartiklar vilket kan medföra att produkten kan skadas med tiden och detta är inte något som produktgarantin täcker. Om kokkärlet ska diskas i diskmaskinen, då måste ett maskindiskmedel avsett för alkuminiumkärl utan slippartiklar användas för samtliga kokkärl i Apollo och Industry serien.

  Många anser att det kinesiska köket är ett av de bästa köken i världen. Det är säkert det äldsta, mest kompletta och mest sofistikerade köket med en tradition som går tillbaka mer än 3000 år. Matlagningen
  sker relativt snabbt och med mycket lite vätska. Resultatet är mycket näringsrika och välsmakande rätter. Den snabba stekningen med en aningen olja och samtidig omrörning i ett mycket het kärl kallas "wokning". På kinesiska kallas det chao- eller chow-metoden.

  Olika sätt att woka:

  Chao-metoden, stekning under omrörning
  Chao-metoden är den klassiska metoden vi allra flesta associerar med wokning.

  När man använder sig av Chao-metoden är det viktigt att man förbereder samtliga ingredienser i förväg genom att skära och tärna grönsakerna och köttet eftersom tillagningstiden är mycket kort.

  Hetta upp woken och tillsätt ett par matskedar vegetabilisk olja. Jordnötsolja är en av de bästa oljorna man kan använda för wokning, men man kan naturligtvis även använda andra typer av frityroljor. När oljan är varm (men ännu inte ryker), sänk ner värmen till hälften på spisen. Lägg i ingredienserna i woken, där man oftast börjar med de hårdaste ingredienserna först. Rör om kontinuerligt under ungefär 5 minuter, tills allt är fint och krispigt. Grönsakerna ska vara krispiga på utsidan och mjuka på insidan. Chao-metoden är en mycket hälsosam metod eftersom vitaminer och mineraler bevaras samt att endast lite olja används.

  Ångkokning
  Ångkokning är vanligt förekommande i det kinesiska köket och woken passar utmärkt för detta ändamål. Som extra tillbehör som köpes separat har Demeyeres wokar ett halvcirkelformat galler som är lämplig för att ånga mindre mängder. Gallret är också praktiskt när man ska fritera.

  Fritering
  Woken passar också utmärkt för fritering av mindre mängder av till exempel kött och fisk m.m.

  Stekning
  Med wokens utformning, storlek och material är den även lämplig för att steka och förbereda kött i.

  Kokning
  Woken är också ett utmärkt redskap för att förbereda t ex soppor.

  Leverans
  Leveranstid: Beställningsvara - ca 10 dagar

  Fraktfri leverans med Posten inom Sverige!

  Din beställning skickas fraktfritt inom Sverige med Posten. Vi erbjuder även ytterligare fraktalternativ som möjliga extratjänster om man önskar. Vi strävar efter att kunna leverera varorna så snabbt och smidigt som möjligt.

  Öppet köp & Garantier

  Öppet köp och Ångerrätt
  Alltid 90 dagar öppet köp hos oss. Vi erbjuder dig möjligheten att ångra ditt köp utan speciell anledning i 90 dagar.
  Varan som sänds i retur ska vara felfri, komplett och vara i väsentligt oförändrat skick vilket även inkluderar produktförpackningen. Kunden står för returporto. Öppet köp gäller endast privatpersoner och ej företag.

  Garantier
  Vi efterföljer gällande garantilagstiftning samt följer konsumentverkets rekommendationer gällande garantier.