Elektrisk Hybrid knivslip, 2 steg, Chef's Choice - Knivslipar
Alltid fri fraktAlltid fri frakt
Öppet köp 90 dagarÖppet köp 90 dagar
Snabbt & enkeltSnabbt & enkelt
Telefon kundtjänst
Kundtjänst
   
  Kategorier
  Fri frakt på allt
  Öppet köp i 90 dagar

  Elektrisk Hybrid knivslip, 2 steg, Chef's Choice

  Chef's Choice - Art.nr: CC220

  Rek. pris: 1 299 kr
  859 kr
  Leveranstid: 1-6 arbetsdagar
  Alltid fri frakt & Öppet köp 90 dagar

  Elektrisk hybrid knivslip, 2 steg, Chef's Choice

  En lättanvänd elektrisk/manuell knivslip från Chef's Choice som även klarar vågtandade knivar. Det här är en hybridmodell vilket betyder att den är både elektrisk och manuell. Steg 1 är elektriskt och steg 2 är manuellt. När du använder steg 1 skapar och underhåller du grundeggen medan du i steg 2 polerar grundeggen. Knivarna får alltid en perfekt slipning med knivslipen i kombination med rätt slipvinkel på eggen.


  • 2-stegs hybridslipning
  • För europeiska knivar
  Läs mer om produkten nedan och se passande tillbehör
  Läs mer om produkten nedan Läs mer om produkten nedan
  Produktbeskrivning

  Elektrisk hybrid knivslip, 2 steg, Chef's Choice

  En lättanvänd elektrisk/manuell knivslip från Chef's Choice som även klarar vågtandade knivar. Det här är en hybridmodell vilket betyder att den är både elektrisk och manuell. Steg 1 är elektriskt och steg 2 är manuellt. När du använder steg 1 skapar och underhåller du grundeggen medan du i steg 2 polerar grundeggen.

  Knivarna får alltid en perfekt slipning med knivslipen i kombination med rätt slipvinkel på eggen. Knivslipen har slipskivor av diamant samt använder en optimal rotationshastighet för att på så sätt kunna få fram bästa möjliga skärpa på eggen. Den här knivslipen är speciellt framtagen för slipning av europeiska knivar så som Zwilling, WMF, OBH Nordica eller Fiskars där eggen ska ha en slipvinkel på 20-25 grader.

  Med den här knivslipen kan du slipa alla sorters köksknivar med stålegg, även tandade knivar. Knivslipen ska inte användas för keramiska knivar eller Deba-slipade knivar så som japanska sushiknivar med slipning på endast ena sida av eggen. Så om du har vanliga köksknivar, då är det här knivslipen för dig.

  Slipskivorna är mycket hållbara och man kan slipa ungefär 1500-2000 gånger innan man behöver byta slipskivorna. Nya slipskivor kan köpas hos oss.

  Fördelen med Chef´s Choice knivslip är att den bygger en stabilare egg och är mycket lätt att använda. Detta görs genom en 2-stegsslipning som gör att eggen blir vassar än med andra knivslipar och sliptillbehör.

  Steg 1 (elektrisk) - Skapar och underhåller grundeggen
  Det vänstra sliphjulet med två skåror är steg 1. Börja med att använd steg 1 när du vill grundslipa eggen och få tillbaks skärpan.

  Steg 2 (manuell) - Polerar
  Den högra delen med en skåra är steg 2 och den används för att ge kniven den riktigt sylvassa skärpan tillbaks genom att den polerar eggen.

  Tillvägagångssätt om du har en slö kökskniv (som inte är tandad så som en brödkniv)
  Börja med att dra kniven igenom steg 1, det vänstra sliphjulet. Börja med att dra kniven igenom den vänstra skåran en gång, varpå du fortsätter med att dra kniven igenom den högra skåran en gång. Detta kan upprepas ett par gånger om man har större skador i eggen.

  Fortsätt med steg 2 och dra kniven genom skåran några gånger för att polera eggen.

  Tillvägagångssätt om du har en slö tandad kniv, så som en tandad brödkniv
  När man slipar tandade knivar, ska man inte använda sig av steg 1 över huvudtaget. Men slipar då endast med hjälp av steg 2 genom att dra kniven genom den manuella skåran tills man har fått upp skärpan.

  När du använder en Chef's Choice knivslip får du så mycket mer än en bra knivslip, du får en livstid av vass egg.

  Kunder som köpte den här produkten köpte även

  Victorinox Kockkniv, 15cm, Grand Mâitre

  Victorinox Kockkniv, 15cm, Grand Mâitre

  935 kr
  Mac Knivset, 2 knivar, Chef

  Mac Knivset, 2 knivar, Chef

  995 kr
  Kockhandduk Pro, 50x70cm

  Kockhandduk Pro, 50x70cm

  175 kr
  Victorinox Kockkniv, 22cm, Rosenträ

  Victorinox Kockkniv, 22cm, Rosenträ

  620 kr
  Leverans
  Leveranstid: 1-6 arbetsdagar

  Fraktfri leverans med Posten inom Sverige!

  Din beställning skickas fraktfritt inom Sverige med Posten. Vi erbjuder även ytterligare fraktalternativ som möjliga extratjänster om man önskar. Vi strävar efter att kunna leverera varorna så snabbt och smidigt som möjligt.

  Öppet köp & Garantier

  Öppet köp och Ångerrätt
  Alltid 90 dagar öppet köp hos oss. Vi erbjuder dig möjligheten att ångra ditt köp utan speciell anledning i 90 dagar.
  Varan som sänds i retur ska vara felfri, komplett och vara i väsentligt oförändrat skick vilket även inkluderar produktförpackningen. Kunden står för returporto. Öppet köp gäller endast privatpersoner och ej företag.

  Garantier
  Vi efterföljer gällande garantilagstiftning samt följer konsumentverkets rekommendationer gällande garantier.