Elektrisk knivslip, 2 steg, Commercial, Chef's Choice - Knivslipar
Alltid fri fraktAlltid fri frakt
Öppet köp 90 dagarÖppet köp 90 dagar
Snabbt & enkeltSnabbt & enkelt
Telefon kundtjänst
Kundtjänst
   
  Kategorier
  Fri frakt på allt
  Öppet köp i 90 dagar

  Elektrisk knivslip, 2 steg, Commercial, Chef's Choice

  Chef's Choice - Art.nr: CC2000

  Rek. pris: 5 725 kr
  5 320 kr
  Leveranstid: 1-6 arbetsdagar
  Alltid fri frakt & Öppet köp 90 dagar

  Elektrisk knivslip, 2 steg, Commercial, Chef's Choice

  En lättanvänd proffsknivslip framtagen för kommerciellt bruk från Chef's Choice som även klarar vågtandade knivar. Det här är knivslipen för dig som slipar många knivar och ofta. Perfekt för restaurangen, hotellet, storköket eller för dig som vill ha det bästa. Den här modellen har en uttagbar slipmodul som enkelt kan tas bort och köras i diskmaskin. Den här knivslipen är speciellt framtagen för att slipa europeiska knivar med en slipvinkel på 20-25 grader. Knivarna får alltid en perfekt slipning med knivslipen i kombination med rätt slipvinkel på eggen.


  • 2-stegs slipning
  • För europeiska knivar
  Läs mer om produkten nedan och se passande tillbehör
  Läs mer om produkten nedan Läs mer om produkten nedan
  Produktbeskrivning

  Elektrisk knivslip, 2 steg, Commercial, Chef's Choice

  En lättanvänd proffsknivslip framtagen för kommerciellt bruk från Chef's Choice som även klarar vågtandade knivar. Det här är knivslipen för dig som slipar många knivar och ofta. Perfekt för restaurangen, hotellet, storköket eller för dig som vill ha det bästa. Den här modellen har en uttagbar slipmodul som enkelt kan tas bort och köras i diskmaskin. Detta gör att man även kan slipa smutsiga knivar i knivslipen.

  Knivarna får alltid en perfekt slipning med knivslipen i kombination med rätt slipvinkel på eggen. Knivslipen har slipskivor av diamant samt använder en optimal rotationshastighet för att på så sätt kunna få fram bästa möjliga skärpa på eggen. Den här knivslipen är speciellt framtagen för slipning av europeiska knivar så som Zwilling, WMF, OBH Nordica eller Fiskars där eggen ska ha en slipvinkel på 20 grader.

  Med den här knivslipen kan du slipa alla sorters köksknivar med stålegg, även tandade knivar. Knivslipen ska inte användas för keramiska knivar eller Deba-slipade knivar så som japanska sushiknivar med slipning på endast ena sida av eggen. Så om du har vanliga köksknivar, då är det här knivslipen för dig.

  Slipskivorna är mycket hållbara och man kan slipa ungefär 3000-4000 gånger innan man behöver byta slipskivorna. Nya slipskivor kan köpas hos oss.

  Fördelen med Chef´s Choice knivslip är att den bygger en stabilare egg och är mycket lätt att använda. Detta görs genom en 2-stegsslipning som gör att eggen blir vassar än med andra knivslipar och sliptillbehör.

  Steg 1 - Skapar och underhåller grundeggen
  Det vänstra sliphjulet med två skåror är steg 1. Börja med att använd steg 1 när du har en riktigt slö kniv eller om kniven har mindre skador i eggen för att på så sätt kunna forma om eggen och få bort mindre skador.

  Steg 2 - Polerar
  Det högra sliphjulet med två skåror är steg 2 och det används för att ge kniven den riktigt sylvassa skärpan tillbaks genom att den polerar eggen.

  Tillvägagångssätt om du har en slö kökskniv (som inte är tandad så som en brödkniv)
  Börja med att dra kniven igenom steg 1, det vänstra sliphjulet. Börja med att dra kniven igenom den vänstra skåran en gång, varpå du fortsätter med att dra kniven igenom den högra skåran en gång. Detta kan upprepas ett par gånger om man har större skador i eggen.

  Fortsätt med steg 2 och dra kniven genom den vänstra skåran en gång, varpå du fortsätter med att dra kniven i den högra skåran en gång. Du kan gärna upprepa detta ett par gånger genom att dra kniven igen i den vänstra skåran, följt av den högra skåran för att på så sätt få till den riktigt sylvassa skärpan.

  Tillvägagångssätt om du har en slö tandad kniv, så som en tandad brödkniv
  När man slipar tandade knivar, ska man inte använda sig av steg 1 över huvudtaget. Men slipar då endast med hjälp av steg 2, det högra sliphjulet.

  Börja med steg 2 och dra kniven genom den vänstra skåran en gång, varpå du fortsätter med att dra kniven i den högra skåran en gång. Du kan upprepa detta ett par gånger genom att dra kniven igen i den vänstra skåran, följt av den högra skåran för att på så sätt få till den riktigt sylvassa skärpan.

  När du använder en Chef's Choice knivslip får du så mycket mer än en bra knivslip, du får en livstid av vass egg.

  Kunder som köpte den här produkten köpte även

  Chroma type 301 Laxkniv 30cm

  Chroma type 301 Laxkniv 30cm

  849 kr
  Chroma type 301 Filekniv 19cm

  Chroma type 301 Filekniv 19cm

  649 kr
  Kockhandduk Pro, 50x70cm

  Kockhandduk Pro, 50x70cm

  175 kr
   
  Leverans
  Leveranstid: 1-6 arbetsdagar

  Fraktfri leverans med Posten inom Sverige!

  Din beställning skickas fraktfritt inom Sverige med Posten. Vi erbjuder även ytterligare fraktalternativ som möjliga extratjänster om man önskar. Vi strävar efter att kunna leverera varorna så snabbt och smidigt som möjligt.

  Öppet köp & Garantier

  Öppet köp och Ångerrätt
  Alltid 90 dagar öppet köp hos oss. Vi erbjuder dig möjligheten att ångra ditt köp utan speciell anledning i 90 dagar.
  Varan som sänds i retur ska vara felfri, komplett och vara i väsentligt oförändrat skick vilket även inkluderar produktförpackningen. Kunden står för returporto. Öppet köp gäller endast privatpersoner och ej företag.

  Garantier
  Vi efterföljer gällande garantilagstiftning samt följer konsumentverkets rekommendationer gällande garantier.