Elektrisk knivslip DUO, 2 steg, Chef's Choice - Knivslipar
Alltid fri fraktAlltid fri frakt
Öppet köp 90 dagarÖppet köp 90 dagar
Snabbt & enkeltSnabbt & enkelt
Telefon kundtjänst
Kundtjänst
   
  Kategorier
  Fri frakt på allt
  Öppet köp i 90 dagar

  Elektrisk knivslip DUO, 2 steg, Chef's Choice

  Chef's Choice - Art.nr: CC1520

  Rek. pris: 3 000 kr
  1 995 kr
  Leveranstid: 1-6 arbetsdagar
  Alltid fri frakt & Öppet köp 90 dagar

  Elektrisk knivslip DUO, 2 steg, Chef's Choice

  En lättanvänd och komplett elektrisk knivslip från Chef's Choice som kan användas för både knivar med japansk slipvinkel och knivar med europeisk slipvinkel, samt att man även kan slipa vågtandade knivar.

  Knivarna får alltid en perfekt slipning med knivslipen i kombination med rätt slipvinkel på eggen. Knivslipen har slipskivor av diamant samt använder en optimal rotationshastighet för att på så sätt kunna få fram bästa möjliga skärpa på eggen. Den här knivslipen kan användas för japanska knivar så som Global, Porsche och Mac samt även för slipning av europeiska knivar så som Zwilling, WMF, OBH Nordica eller Fiskars.


  • 2-stegs slipning
  • För europeiska knivar
  • För japanska knivar
  • För vågtandade knivar
  Läs mer om produkten nedan och se passande tillbehör
  Läs mer om produkten nedan Läs mer om produkten nedan
  Produktbeskrivning

  Elektrisk knivslip DUO, Europeisk & Japansk slipvinkel, 2 steg, Chef's Choice

  En lättanvänd och komplett 2 stegs elektrisk knivslip från Chef's Choice som kan användas för både knivar med japansk slipvinkel och knivar med europeisk slipvinkel, samt att man även kan slipa vågtandade knivar.

  Knivarna får alltid en perfekt slipning med knivslipen i kombination med rätt slipvinkel på eggen. Knivslipen har slipskivor av diamant samt använder en optimal rotationshastighet för att på så sätt kunna få fram bästa möjliga skärpa på eggen. Den här knivslipen kan användas för japanska knivar så som Global, Porsche och Mac samt även för slipning av europeiska knivar så som Zwilling, WMF, OBH Nordica eller Fiskars.

  Med den här knivslipen kan du slipa alla sorters köksknivar med stålegg, även tandade knivar oavsett om dom har en europeisk eller japansk slipvinkel. Knivslipen ska inte användas för keramiska knivar eller Deba-slipade knivar så som japanska sushiknivar med slipning på endast ena sida av eggen. Så om du har vanliga köksknivar, då är det här knivslipen för dig.

  Slipskivorna är mycket hållbara och man kan slipa ungefär 2000-3000 gånger innan man behöver byta slipskivorna. Nya slipskivor kan köpas hos oss.

  Fördelen med Chef´s Choice knivslip är att den bygger en stabilare egg och är mycket lätt att använda. Detta görs genom en 2-stegsslipning som gör att eggen blir vassar än med andra knivslipar och sliptillbehör.

  Steg 1 - Skapar och underhåller grundeggen - Japanska knivar
  Det vänstra sliphjulet med två skåror är det första steget för japanska knivar där du vill få fram en slipvinkel på 10-15 grader. Börja med att använd detta steg när du har en riktigt slö kniv eller om kniven har mindre skador i eggen för att på så sätt kunna forma om eggen och få bort mindre skador.

  Steg 2 - Skapar och underhåller grundeggen - Europeiska knivar
  Det mittersta sliphjulet med två skåror är det första steget för europeiska knivar där du vill få fram en slipvinkel på 10-15 grader. Börja med att använd detta steg när du har en riktigt slö kniv eller om kniven har mindre skador i eggen för att på så sätt kunna forma om eggen och få bort mindre skador.

  Steg 3 - Polering av både japanska och europeiska knivar
  Det högra sliphjulet med två skåror är det sista steget och det används för att ge kniven den riktigt sylvassa skärpan tillbaks genom att den polerar eggen. När du ska slipa en vågtandad kniv så används endast steg 3 (poleringshjulet)

  Tillvägagångssätt om du har en slö kökskniv (inte vågtandad brödkniv)
  Börja med att dra kniven igenom steg 1 eller 2 beroende på om det är en japansk eller europeisk kniv. Börja med att dra kniven igenom den vänstra skåran en gång, varpå du fortsätter med att dra kniven igenom den högra skåran en gång. Detta kan upprepas ett par gånger om man har större skador i eggen.

  Fortsätt med steg 3 och dra kniven genom den vänstra skåran en gång, varpå du fortsätter med att dra kniven i den högra skåran en gång. Du kan gärna upprepa detta ett par gånger genom att dra kniven igen i den vänstra skåran, följt av den högra skåran för att på så sätt få till den riktigt sylvassa skärpan.

  Tillvägagångssätt om du har en slö tandad kniv, så som en tandad brödkniv
  När man slipar tandade knivar, ska man inte använda sig av steg 1 eller 2 över huvudtaget. Men slipar då endast med hjälp av steg 3, det högra sliphjulet.

  Börja med steg 3 och dra kniven genom den vänstra skåran en gång, varpå du fortsätter med att dra kniven i den högra skåran en gång. Du kan upprepa detta ett par gånger genom att dra kniven igen i den vänstra skåran, följt av den högra skåran för att på så sätt få till den riktigt sylvassa skärpan.

  När du använder en Chef's Choice knivslip får du så mycket mer än en bra knivslip, du får en livstid av vass egg.
  Leverans
  Leveranstid: 1-6 arbetsdagar

  Fraktfri leverans med Posten inom Sverige!

  Din beställning skickas fraktfritt inom Sverige med Posten. Vi erbjuder även ytterligare fraktalternativ som möjliga extratjänster om man önskar. Vi strävar efter att kunna leverera varorna så snabbt och smidigt som möjligt.

  Öppet köp & Garantier

  Öppet köp och Ångerrätt
  Alltid 90 dagar öppet köp hos oss. Vi erbjuder dig möjligheten att ångra ditt köp utan speciell anledning i 90 dagar.
  Varan som sänds i retur ska vara felfri, komplett och vara i väsentligt oförändrat skick vilket även inkluderar produktförpackningen. Kunden står för returporto. Öppet köp gäller endast privatpersoner och ej företag.

  Garantier
  Vi efterföljer gällande garantilagstiftning samt följer konsumentverkets rekommendationer gällande garantier.