Fissler Sauteuse, Original Pro, 0,9 lit, 16cm - Sauteuser
Alltid fri fraktAlltid fri frakt
Öppet köp 90 dagarÖppet köp 90 dagar
Snabbt & enkeltSnabbt & enkelt
Telefon kundtjänst
Kundtjänst
   
  Kategorier
  Fri frakt på allt
  Öppet köp i 90 dagar

  Fissler Sauteuse, Original Pro, 0,9 lit, 16cm

  Fissler - Art.nr: FI-8414316100

  1 899 kr
  Leveranstid: 1-6 arbetsdagar
  Alltid fri frakt & Öppet köp 90 dagar

  Rostfri sauteuse från Fissler, 16cm, 0.9 liter, Original Pro

  En rostfri sauteuse för beredning av kännsligare rätter så som såser, grytor m.m. I sauteusen kan man även bryna, fräsa lök eller varför inte smörslunga champinjoner.

  Sauteusen har inga skarpa kanter vilket gör att du kommer åt att röra längst hela botten så att till exempel såsen inte bränner fast.


  • Tjock Cookstar-botten för jämn värmespridning
  • Fungerar på alla typer av spishällar inklusive induktionshäll

  Läs mer om produkten nedan och se passande tillbehör
  Läs mer om produkten nedan Läs mer om produkten nedan
  Produktbeskrivning

  Fissler Sauteuse, 0,9 lit, 16cm, Original Pro

  Rostfri sauteuse som är speciellt framtagen för beredning av kännsligare rätter så som såser, grytor. I sauteusen går det även mycket bra att bryna, fräsa lök eller varför inte smörslunga champinjoner. I vissa såsrecept så som bearnaise- och hollandaisesås rekommenderas vattenbad och där passar sauteusen perfekt. Den välvda insidan gör att det inte finns några skarpa kanter. Du kommer åt att röra/vispa längst hela botten vilket gör att såsen inte bränner fast.

  Sauteusen är tillverkad i rostfritt stål utan beläggning vilket gör att den tål lite hårdare tag. Kockens val faller ofta på Fissler Original Pro eftersom en sauteuse eller stekpanna helt i rostfritt är i stort sett helt outslitlig oavsett hur mycket man använder den. Därav är det så att man ofta hittar sauteuser och stekpannor helt i rostfritt utan beläggning i det professionella köket.

  När man steker eller bryner i en rostfri sauteuse är det viktigt att tänka på vilken temperatur sauteusen har. Vid för hög temperatur kan maten fastna eller helt enkelt brännas vid. Original Pro sauteusen tål högsta värmen, men det gör inte maten. En spisplatta kan bli upp till 700°C och normal stektemperatur är mellan 170 -180°C. Vanligen är 2/3 av spisens effekt lagom för stekning medan full effekt på spisen är lämplig endast för vattenkokning.

  Sauteusen fungerar på alla typer av spishällar inklusive induktionshällar.

  • Rostfri sauteuse utan beläggning
  • Tjock botten för jämn och effektiv värmespridning
  • Cookstar-botten vilket gör att sauteusen kan användas på alla typer av hällar, inklusive induktion
  • Värmeskyddande handtag med hängögla av 18/10 rostfritt stål
  • 5 års garanti

  Svenska kocklandslaget använder Fissler
  Den genomgående röda tråden i Fisslers koncept är att stekpannorna fungerar på alla typer av hällar, extra tjock botten för perfekt värmespridning, handtag med sköldar som minimerar överföring av värme, måttskala på insidan och droppfri hällkant. Stekpannorna har en väl genomtänkt design. Gör som det svenska kocklandslaget, använd Fissler stekpannor.

  Exklusivt och oöverträffat
  Det blir inte bättre än så här. Fisslers kastruller, grytor och stekpannor är bland det finaste man kan sätta på en spis. Det gedigna kvalitetsarbetet märker du snabbt i form av en rad användarfördelar som du snart får svårt att leva utan, samt att du får alltid ett bra stekresultat med Fissler. Alla stekpannor är tillverkade i 18/10 rostfritt stål av högsta kvalitet. De har dessutom en extra tjock botten för bästa värmeegenskaper och energibesparing. Stekpannorna är diskmaskinsäkra, men det är rekommenderat att diska stekpannorna för hand eftersom maskindiskmedel kan innehålla frätande ämnen.

  Egenskaperna som gjort Fissler kända i det professionella köket är resultatet av en unik tillverkningsmetod. Först centreras stålet och aluminiumskiktet för botten som sedan förvärmas till 600 grader. Därefter pressas de olika lagren ihop med ofantliga 1600 tons tryck till en färdig botten. Aluminiummaterialet förenas med det rostfria stålet över hela ytan. Resultatet är en stabil botten med snabb och mycket jämn värmespridning.

  Hitta rätt stektemperatur:
  Maten blir inte klar snabbare på högre värme. Den blir bränd!

  155° Smöret börjar bli ljusbrunt.
  165° Smöret är mellanbrunt och har lägsta stektemperatur.
  170° Smöret tystnar och vi har lämplig temperatur för de allra flesta maträtterna.
  185° Smöret är mörkbrunt med svagt bränd smak, lämpligt endast för kortare stekning.
  200° Smöret är brunsvart med bränd smak och är olämpligt för stekning.

  Fler produkter som kan vara intressanta

  Fissler Sauteuse, Original Pro, 1,7 lit, 20cm

  Fissler Sauteuse, Original Pro, 1,7 lit, 20cm

  1 599 kr
     
  Leverans
  Leveranstid: 1-6 arbetsdagar

  Fraktfri leverans med Posten inom Sverige!

  Din beställning skickas fraktfritt inom Sverige med Posten. Vi erbjuder även ytterligare fraktalternativ som möjliga extratjänster om man önskar. Vi strävar efter att kunna leverera varorna så snabbt och smidigt som möjligt.

  Öppet köp & Garantier

  Öppet köp och Ångerrätt
  Alltid 90 dagar öppet köp hos oss. Vi erbjuder dig möjligheten att ångra ditt köp utan speciell anledning i 90 dagar.
  Varan som sänds i retur ska vara felfri, komplett och vara i väsentligt oförändrat skick vilket även inkluderar produktförpackningen. Kunden står för returporto. Öppet köp gäller endast privatpersoner och ej företag.

  Garantier
  Vi efterföljer gällande garantilagstiftning samt följer konsumentverkets rekommendationer gällande garantier.