Prokök - Allt för hemmakocken & köksproffset
Alltid fri fraktAlltid fri frakt
Öppet köp 90 dagarÖppet köp 90 dagar
Snabbt & enkeltSnabbt & enkelt
Telefon kundtjänst
Kundtjänst
   
  Kategorier
   • The requested page could not be found

  Köpguider och matlagningstips

  Med vårt mål att vara Sverige bästa köksbutik, då vill vi även vara bäst på att kunna ge information och dela med oss av vår kundskap och erfarenhet. Vi tycker att matlagning är det roligaste som finns och därav startade vi Prokök år 2007.

  Här hittar du olika köpguider för våra kökstillbehör där vi beskriver de största skillnaderna mellan de olika varumärkena och produktserierna så att du på så sätt kan välja en produkt som passar just dig och dina behov.

  Vi har även samlat matlagningstips och utförliga instruktionsfilmer som visar hur du till exempel slipar dina köksknivar, hackar lök som proffsen samt hur man tillagar en perfekt stek.

  Köpguider

  Klicka på önskad köpguide nedan för information och tips över vad du bör tänka på.  • Köpguide stekpannor

   Välkommen till Sveriges största utbud med stekpannor! Med mängder av stekpannor hos oss på Prokök från de absolut främsta tillverkarna vet vi att det är svårt att kunna välja en stekpanna som passar just dina behov. Vi har därför sammanställt en köpguide över information och tips gällande funktion, ekonomi och hållbarhet samt övrig information som kan vara bra att veta när du ska köpa en ny stekpanna.

   Ute på marknaden idag finns en uppsjö med stekpannor i olika prisklasser, men det ligger något i begreppet att man får det man betalar för. Vi är övertygade om att kvalitet lönar sig eftersom det inte är ekonomiskt att behöva köpa en ny stekpanna hela tiden. Utöver att en riktig stekpanna håller längre, fungerar den också bättre och du får ett bättre tillagningsresultat från dag ett. Att lägga lite mer pengar på en bra eller ett par bra stekpannor från början och därmed inte behöva köpa nya hela tiden, det tycker vi är ekonomi och ett vettigt resonemang.

   Till köpguiden
  • Köpguide köksknivar

   Hos oss på Prokök hittar du en mängde med köksknivar från de absolut främsta knivtillverkarna i välden. För att du lättare ska kunna välja en uppsättning köksknivar som passar just dina behov har vi sammanställt en köpguide med information och tips på vad du bör tänka på när du ska köpa nya köksknivar.

   Att välja knivmodell. Allt beror på vad du vill få ut av en kniv. En del nöjer sig med att skära precis allt med sin gamla, slöa brödkniv och det fungerar för dom. Andra har högre krav och vill kunna ha en bra uppsättning knivar som är både vassa och är lätta att jobba med.

   Till köpguiden
  • Köpguide kastruller och grytor

   Tips på vad du bör tänka på när du ska köpa nya kastruller och grytor.

   Vi har därför sammanställt en köpguide över information och tips gällande funktion, ekonomi och hållbarhet samt övrig information som kan vara bra att veta när du ska köpa nya grytor och kastruller.

   Vi har ett stort utbud i olika prisklasser så att du ska kunna hitta en serie kokkärl som passar just dina behov. Samtliga kokkärl i butiken har en sak gemensamt och det är att vi tycker att dom håller måttet gällande kvalitet, ekonomi och funktionsduglighet.

   Det som kännetecknar en bra kvalitetskastrull är kastrullens uppbyggnad och hur värmen sprids och fördelas genom botten ända upp i sidorna på kokkärlet.

   Till köpguiden
  • Köpguide knivslip

   Tips på vad du bör tänka på när du ska köpa en knivslip, slipsten eller en skärpstav

   Knivarna kommer ut från fabriken med en väldigt vass egg. För att bibehålla den vassa eggen kommer knivarna att behövas slipas ibland. Det finns många olika slags sliptillbehör och de varierar i både användarvänlighet och hur bra dom är.

   Eftersom knivslipning med slipsten och skärpstav kan vara lite svår att bemästra i början, finns det andra enkla och effektiva sliphjälpmedel så som knivslipen från Miyabi för japanska knivar.

   Till köpguiden
  • Köpguide tryckkokare

   Tips på vad du bör tänka på när du ska köpa en ny tryckkokare med vilka funktioner en tryckkokare bör ha samt vilken storlek som är passande för din ändamål.

   Här får du bra tips på vad som kan tillagas i en tryckkokare samt hur man använder en tryckkokare.

   Till köpguiden

  • Köpguide keramiska knivar

   Här hittar du information om vilka fördelar det är med en keramisk kökskniv. Keramik är världens hårdaste material efter diamant och håller skärpan längre än stål. Du kan koncentrera dig på maten och inte på slipningen av dina knivar.

   Det är knivbladet på en keramisk kniv som är unikt. Knivbladet är tillverkat av zirconium oxide som är ett avancerat material som är det näst hårdaste materialet i världen efter diamant. Detta ger de keramiska knivarna en otrolig skärpa som håller mycket längre än vanliga traditionella stålknivar. Eftersom knivbladet är tillverkat av keramik kan då knivbladet inte börja rosta eller ta åt sig varken smak eller lukt.

   Till köpguiden
  • Köpguide gjutjärnsgrytor

   Information och tips om fördelarna med att laga mat i en gjutjärnsgryta samt hur du diskar och sköter om den på bästa sätt.

   Här beskriver vi även funktionerna med Staubs gjutjärnsgrytor där insidan av locket är utformat så att kondensvattnet under tillagningen droppar ner tillbaks i grytan. Detta medför att matens smak, vitaminer och mineraler bevaras.

   Till köpguiden