Tips på vad du bör tänka på när du ska köpa en knivblock, magnetlist eller en knivväska

Genom att förvara dina knivar på rätt sätt kan du behålla knivarnas skärpa en längre tid samt undvika skador på eggen.

Förvara dina knivar på rätt sätt!

Köpguide knivförvaring

De tre vanligaste formerna av knivförvaring:

- Magnetlist
- Knivblock / knivställ
- Knivväska

Magnetlist

En rostfri och rustik magnetlist ger både en praktisk knivförvaring samtidigt som att det är fin inredningsdetalj i köket. Magnetlisten skruvas fast i väggen och där kan du sedan smidigt sätta fast dina knivar för att på så sätt kunna ha dom nära till hands. En annan smidig detalj med magnetlisten är att man ser hur hela kniven ser ut. Många knivmodeller har idag liknande handtag oavsett om det är en brödkniv eller en kockkniv och det kan då vara svårt att se vilken kniv som är till exempel brödkniven om det bara är ett handtagen som sticker upp ur knivstället.

Magnetlisterna har oftast starka magneter som säkerställer att även större knivar inte kan ramla ner från magnetlisten. Global magnetlisten har även små gummiutbuktningar så att inte knivarna ska repas när dom sätts upp på magnetlisten.

Knivblock

Det klassiska knivblocket är en väldigt praktisk form av knivförvaring eftersom man får plats med många knivar på en liten plats vilket betyder att du kan ha alla dina köksknivar nära till hands på till exempel köksbänken. Det är förmodligen även den mest hygieniska knivförvaringen av alla alternativ.

Att förvara knivarna i ett knivblock gör också att man skyddar dels eggen samt att man skyddar sig mot att man inte av misstag gör sig illa på knivbladet.

Oftast kan knivblockets hölje delas och tas isär för att du på ett enkelt sätt ska kunna diska ur det med handdiskmedel och vatten. Man ska tänka på att man måste torka knivarna torra efter diskning innan de stoppas ner i knivblocket eftersom annars kan rostangrepp uppstå.

Knivväska

En knivväska är oftast till för dig som vill vara mobil. Du tar kanske med dig dina egna knivar till restaurangköket där du jobbar, eller så vill du kunna ta med dig dina köksknivar till sommarstugan. Användningsområdena är många. En knivväska har många individuella fack som ser till att knivarna inte slår ihop och på så sätt skadar eggen.

En knivväska är ett flexibelt sätt att kunna förvara sina knivar samtidigt som man är mobil och kan ta med sig sina knivar på ett enkelt sätt. Många knivväskor har en dragkedja för att på så sätt kunna stänga väskan samtidigt som knivarna då ligger kvar på sin plats i knivväskan.


Till knivförvaring i butiken

Klicka på önskad kategori nedan

Knivblock Magnetlister Knivväskor