Det finns idag än mängd olika pepparkvarnar på marknaden och hos oss på Prokök hittar du en pepparkvarnarna och saltkvarnarna från de absolut främsta kvarntillverkarna i världen. Med en pepparkvarn sätter man bokstavligen smak på maten och vi har nedan sammanställt en köpguide över information och tips på vad du bör tänka på när du ska köpa en pepparkvarn.

Samtliga pepparkvarnar hos oss är riktiga kvalitetskvarnar som håller måttet samt att de kommer med generösa garantier på malverken.

Med kvarnarna från Peugeot och Stoha får du dels en pepparkvarn som kommer att fungerar dag ut och dag in, samt att du får ut maximal smak ur pepparkornen.

Vi hjälper dig att hitta rätt pepparkvarn!

Peugeot pepparkvarnar Stoha pepparkvarnar

Det man bör tänka på

- Keramiskt eller rostfritt malverk
- Ställbar malningsgrad
- Garantier
- Behov av en separat saltkvarn
- Storlek

Keramiskt eller rostfritt malverk

Pepparkvarnarna och saltkvarnarna från Stoha har keramiska malverk i samtliga sina kvarnar och Peugeot har rostfria malverk i sina kvarnar.

Ett keramiskt malverk är hårdare i materialet än ett malverk i rostfritt stål samt att ett keramiskt malverk inte kan börja rosta. En kvarn med ett keramiskt malverk kan användas till både salt och peppar, vilket skiljer sig åt Peugeots kvarnar med rostfria malverk där det är ett speciellt utformat malverk för pepparkvarnen och ett annat malverk för saltkvarnen.

Fördelen med en Peugeot pepparkvarn är att malverket är utformat för att först knäcka pepparkornen innan de slutligen mals. På så sätt får man ut maximal smak ur pepparkornen.


Peugeot
pepparkvarn

Peugeot
saltkvarn

Stoha
salt & pepparkvarn

Peugeot pepparkvarnarPeugeot saltkvarnarStoha salt och pepparkvarnar


Ställbar malningsgrad

En viktig detalj att tänka på är att pepparkvarnen ska ha justerbar malningsgrad vilket gör att du kan ställa in hur fin eller grovmalen peppar du vill ha. Samtliga träkvarnar i butiken från Peugeot och Stoha har alla inställbar malningsgrad.

Malningsgraden på Stoha kvarnarna ställs enkelt in genom att man vrider ratten som sitter över malverket till önskat läge. Malningsgraden på Peugeot kvarnarna ställs in genom att man vrider foten på kvarnen.


PeugeotStoha
Peugeot malverkStoha malverk


Garantier

Garantierna på peppar och saltkvarnarna omfattar malverket.

- Peugeot – Livstids garanti på malverket
- Stoha – 25 års garanti på malverket

Köp till en separat saltkvarn

När du handlar en pepparkvarn är det också ett bra tillfälle att tänka efter om du även har användning av en separat saltkvarn. Det kan vara praktiskt att beställa en saltkvarn samtidigt som pepparkvarnen eftersom då kommer de matcha varandra i både färg och form.

Storlek

De vanligaste storlekarna på pepparkvarnarna är mellan 18-30cm, men det finns även både mindre och större storlekar.

Peugeot pepparkvarnar

Kvarnarna från Peugeot är även de tillverkade av träsorten bok. Pepparkvarnarna har ett speciellt utformat malverk som först knäcker pepparkornen innan de mals och saltkvarnen har ett annat rostfritt malverk vilket gör att man kan ej använda pepparkvarnen för att mala salt och vise versa.

Alla Peugeot kvarnarna i butiken har det patenterade U-select systemet som är Peugeots mekanism för att ställa in önskad malningsgrad.

Kvarnarna kommer med livstids garanti på malverket och Peugeots två mest populära serier är Chateauneuf serien med en rostfri ring längst ner och Paris serien utan rostfria detaljer.

Peugeot har alltid varit välkända för sin mycket fina ytfinish och det tillsammans med att kvarnarna fungerar dag ut och dag in har lett till att Peugeot är idag en av de ledande kvarntillverkarna i världen. Med pepparkvarnen medföljer en ”P” knopp och med saltkvarnen medföljer en ”S” knopp så att det går att skilja dom åt.

Stoha pepparkvarnar

Pepparkvarnarna från tyska Stoha håller samma höga kvalitet som Peugeot.

Träkvarnarna är tillverkade av träsorten bok och kvarnarna har alla ett keramiskt malverk vilket då passar för både salt och peppar.

Cerafino malverket som sitter i Stoha kvarnarna är inställbart med 5 olika inställningar och det kommer med 25 års garanti. Kvarnarna har en elegant och tidlös form och med en mycket fin ytfinish. Med samtliga kvarnar medföljer både en ”P” knopp för peppar och en ”S” knopp för salt, vilket kan vara praktiskt om man vill byta innehåll i kvarnen någon gång.


Sammanfattningsvis

Oavsett om du väljer en Peugeot eller Stoha kvarn, kommer du bli mycket nöjd med ditt val eftersom kvalitetsmässigt ligger alla dessa tre tillverkare i premiumsegmentet med kvalitet som utgångspunkt. Så det handlar mest om smak och tycke gällande kvarnens form och färg när det kommer till vilken kvarn du ska välja.


Till pepparkvarnarna i butiken

Peugeot pepparkvarnar
Stoha pepparkvarnarn