Laguiole Fickkniv med korkskruv, Olivträ, Laguiole Jean Dubost - Fyndhörnan
Alltid fri fraktAlltid fri frakt
Öppet köp 90 dagarÖppet köp 90 dagar
Snabbt & enkeltSnabbt & enkelt
Telefon kundtjänst
Kundtjänst
   
  Kategorier
  Fri frakt på allt
  Öppet köp i 90 dagar

  Laguiole Fickkniv med korkskruv, Olivträ, Laguiole Jean Dubost

  Laguiole Jean Dubost - Art.nr: 18203

  Rek. pris: 1 999 kr

  Regular Price: 1 795 kr

  Special Price 1 695 kr

  Leveranstid: 1-6 arbetsdagar
  Alltid fri frakt & Öppet köp 90 dagar

  Fickkniv med korkskruv, olivträ från Laguiole Jean Dubost

  En exklusiv fickkniv med korkskruv från franska Laguiole Jean Dubost. Tillverkad i rostfritt stål av högsta kvalitet som har formats, slipats, polerats och bearbetats i mer än 25 olika steg innan det slutligen resulterar i en äkta Laguiole.


  • Fickkniv med korkskruv
  • Från Laguiole Jean Dubost
  • Olivträ
  Läs mer om produkten nedan och se passande tillbehör
  Läs mer om produkten nedan Läs mer om produkten nedan
  Produktbeskrivning

  Laguiole Fickkniv med korkskruv och läderfodral i träetui, Olivträ, Laguiole Jean Dubost

  Exklusiv fickkniv med korkskruv från franska Laguiole. Läderfodral och slipstål medföljer. Presenteras i elegant trälåda.

  Fickkniven är tillverkad i rostfritt stål av högsta kvalitet. Stålet formas, slipas, poleras och bearbetas i mer än 25 olika steg innan det slutligen resulterar i en äkta Laguiole. Produkterna kontrolleras i varje tillverkningsfas för att hålla högsta kvalitet.

  Laguiole är en region i sydvästra Frankrike som är känd i hela världen för sina högkvalitativa traditionella fickknivar, korkskruvar och bestick med mera. Den första Laguiolekniven tillverkades för mer än 200 år sedan och till en början var det franska bönder och herdar som använde knivarna. I slutet av 1920-talet spred sig ryktet och fickknivar från Laguiole blev världskända.

  Idag finns det flera tillverkare av Laguiole. De flesta företagen har sin produktion i staden Thiers och resten i byn Laguiole, där en handfull smeder och hantverkare tillverkar knivarna. Laguiole har en insekt som symbol. Denna symbol är välkänd och mytomspunnen. Det sägs att den föreställer ett honungsbi som var kejsar Napoleons sigill. Enligt sägnen gavs sigillet till byn Laguiole som tack för de lokala soldaternas mod i strid. Andra menar att symbolen föreställer en fluga eftersom människorna i regionen var herdar och bönder.

  Oavsett om myterna stämmer eller inte så förknippas symbolen idag med högkvalitativa knivar och bestick från regionen. 1920 började Pierre Dubost tillverka den berömda Laguiole kniven. Tillverkningen påbörjades i en liten verkstad på landet. Verksamheten togs sedan över av Jean Dubost, son till grundaren som utvecklade företaget. Idag sker tillverkningen i Thiers och Jean Dubost är marknadsledande tillverkare av Laguiole knivar och bestick.

  Fler produkter som kan vara intressanta

  Laguiole Bestickset med 12 delar, Olivträ, Laguiole Jean Dubost

  Laguiole Bestickset med 12 delar, Olivträ, Laguiole Jean Dubost

  Regular Price: 4 995 kr

  Special Price 4 495 kr

     
  Leverans
  Leveranstid: 1-6 arbetsdagar

  Fraktfri leverans med Posten inom Sverige!

  Din beställning skickas fraktfritt inom Sverige med Posten. Vi erbjuder även ytterligare fraktalternativ som möjliga extratjänster om man önskar. Vi strävar efter att kunna leverera varorna så snabbt och smidigt som möjligt.

  Öppet köp & Garantier

  Öppet köp och Ångerrätt
  Alltid 90 dagar öppet köp hos oss. Vi erbjuder dig möjligheten att ångra ditt köp utan speciell anledning i 90 dagar.
  Varan som sänds i retur ska vara felfri, komplett och vara i väsentligt oförändrat skick vilket även inkluderar produktförpackningen. Kunden står för returporto. Öppet köp gäller endast privatpersoner och ej företag.

  Garantier
  Vi efterföljer gällande garantilagstiftning samt följer konsumentverkets rekommendationer gällande garantier.