Mauviel Sautepanna Set 2st, Koppar, M'150s, 20cm, 24cm - Mauviel - Stekpannor
Alltid fri fraktAlltid fri frakt
Öppet köp 90 dagarÖppet köp 90 dagar
Snabbt & enkeltSnabbt & enkelt
Telefon kundtjänst
Kundtjänst
   
  Kategorier
  Fri frakt på allt
  Öppet köp i 90 dagar

  Mauviel Sautepanna Set 2st, Koppar, M'150s, 20cm, 24cm

  Mauviel - Art.nr: SET-6112.20-24

  8 148 kr
  Leveranstid: Beställningsvara - ca 10 dagar
  Alltid fri frakt & Öppet köp 90 dagar

  Set med 2 sautepannor i koppar från Mauviel, 20, 24cm, M'150s

  Ett set med två handtillverkade kopparsautepannor från franska Mauviel. Praktiska och eleganta sautepannor som passar bra till att bryna, fräsa eller till att smörslunga grönsaker med. Sautepannorna passar även bra för tillagning av känsligare ingredienser som innehåller mjölk eller mjöl. Sautepannorna har ett härligt utseende med blankpolerad koppar på utsidan och rostfritt stål på insidan för effektiv tillagning och enkel skötsel.


  • Tjock botten för jämn värmespridning
  • Fungerar på alla typer av spishällar förutom induktionshäll

  Läs mer om produkten nedan och se passande tillbehör
  Läs mer om produkten nedan Läs mer om produkten nedan
  Produktbeskrivning

  Mauviel Kopparsautepanna Set 2st, 20cm, 24cm, M'150s

  Ett set med två handtillverkade sautepannor från franska Mauviel. Sautepannorna kan även användas i ugnen. Sauteuserna har en tjock botten och perfekt värmeledning ända upp i kanterna vilket gör kokprocessen skonsammare, eftersom de inte blir lika varma i botten som vanliga kastruller. Detta gör dom perfekta till framförallt mjölk- och mjölmat. I sauteuserna går det även mycket bra att bryna, fräsa lök eller varför inte smörslunga champinjoner

  Detta set innehåller följande sautepannor:
  Mauviel Sautepanna, M'150s, 20cm
  Mauviel Sautepanna, M'150s, 24cm

  Serien M'150s har ett härligt utseende med blankpolerad koppar på utsidan och 18/10 rostfritt stål på insidan för effektiv tillagning och enkel skötsel.

  En kopparsauteuse är så mycket mer än ett riktigt bra kokkärl, det är verkligen något klassiskt och exklusivt med en kopparsauteuse. Ju mer man använder sauteusen, desto finare blir den med tiden. Sauteusen är även ett fint inslag i köket och är något som du kan servera direkt ur på middagsbordet.

  Mauviel tillverkar kokkärl med oöverträffad kvalitet och design som tidigare endast har funnits tillgängliga för det professionella köket. Nu finns samma kokkärl även för den privata marknaden. Mauviels kokkärl används av många kända professionella kockar över hela världen och är även ett populärt inslag i matlagningsprogram på TV.

  Kokkärlen är genomtänkta och utformade med elegans och för bästa funktionalitet vilket tillgodoser behovet även hos de mest kräsna professionella kockarna.

  Sautepannorna fungerar på alla typer av spishällar.

  När man steker i en kopparsauteuse är det viktigt att tänka på vilken temperatur sauteusen har. Vid för hög temperatur kan maten fastna eller helt enkelt brännas vid. Mauviel sautepannor tål högsta värmen, men det gör inte maten. En spisplatta kan bli upp till 700°C och normal stektemperatur är mellan 170 - 180°C. Vanligen är 2/3 av spisens effekt lagom för stekning medan full effekt på spisen är lämplig endast för vattenkokning.


  • Tillverkad av 90% koppar och 10% rostfritt stål
  • Effektiv och jämn värmespridning
  • 2-lagers uppbyggnad med 1.5 mm tjock koppar
  • Enkel rengöring tack vare den rostfria insidan
  • Ingen förtenning av sautepannorna är nödvändig, utan kan användas på en gång
  • Fungerar på alla typer av hällar förutom induktion
  • Livstids garanti mot fabrikationsfel (inte vid kommersiellt bruk)
  • Kan diskas i diskmaskin, men handdisk är att rekommendera
  • Kan användas i ugnen
  • Tillverkad i Frankrike

  Mått och specifikationer:
  Sautepanna 1: Diameter (överkant till överkant): 20cm ∅
  Sautepanna 2: Diameter (överkant till överkant): 24cm ∅


  Koppar leder värme jämnare och snabbare än andra metaller vilket gör att man få bättre kontroll på stekningen när man använder stekpannor och sauteuser av koppar. Sautepannorna har ett invändigt lager av 18/10 rostfritt stål vilket gör att smakerna bevaras och sautepannorna är lätta att rengöra. Eftersom kontaktytan mot maten i sautepannorna är täckt med ett lager rostfritt stål behöver man därmed ej förtenna sautepannorna som man tidigare behövde göra med äldre kopparkärl.

  Mauviel är ett familjeföretag som grundades 1830 och står idag för ett brett sortiment av köksredskap med genomgående kvalitet och en härlig design. Kokkärlen är uppskattade över hela världen dels av det professionella köket och för dom som drömmer om att laga mat som ett proffs.

  Rengöring av kopparstekpannor:
  Stekpannan kan diskas i diskmaskin, men handdisk är att rekommendera eftersom vissa maskindiskmedel innehåller frätande och blekande ämnen.

  Fastbrända matrester tas bort genom att lägga stekpannan i blöt i varmt vatten och handdiskmedel. Vid behov kan stekpannans utsida putsas med ett högkvalitativt kopparputsmedel. Vi rekommenderar att man använder Copperbrill kopparputs från Mauviel som är speciellt framtaget för just detta ändamål.

  Kopparkokkärl kräver oftast lite mer skötsel än andra rostfria kokkärl och med tiden kommer utsidan av stekpannan att mörkna vilket ger den en härlig karaktär. Ett bra husmorstips på hur man kan ta bort eventuella fläckar och ärgningar är att man använder sig av salt-vinäger eller skrubbar stekpannan med en citron och lite salt.

  Hitta rätt stektemperatur:
  Maten blir inte klar snabbare på högre värme. Den blir bränd!

  155° Smöret börjar bli ljusbrunt.
  165° Smöret är mellanbrunt och har lägsta stektemperatur.
  170° Smöret tystnar och vi har lämplig temperatur för de allra flesta maträtterna.
  185° Smöret är mörkbrunt med svagt bränd smak, lämpligt endast för kortare stekning.
  200° Smöret är brunsvart med bränd smak och är olämpligt för stekning.

  Leverans
  Leveranstid: Beställningsvara - ca 10 dagar

  Fraktfri leverans med Posten inom Sverige!

  Din beställning skickas fraktfritt inom Sverige med Posten. Vi erbjuder även ytterligare fraktalternativ som möjliga extratjänster om man önskar. Vi strävar efter att kunna leverera varorna så snabbt och smidigt som möjligt.

  Öppet köp & Garantier

  Öppet köp och Ångerrätt
  Alltid 90 dagar öppet köp hos oss. Vi erbjuder dig möjligheten att ångra ditt köp utan speciell anledning i 90 dagar.
  Varan som sänds i retur ska vara felfri, komplett och vara i väsentligt oförändrat skick vilket även inkluderar produktförpackningen. Kunden står för returporto. Öppet köp gäller endast privatpersoner och ej företag.

  Garantier
  Vi efterföljer gällande garantilagstiftning samt följer konsumentverkets rekommendationer gällande garantier.