Miyabi Gyutoh Kockkniv 15cm, Black 5000MCD
En mångsidig kockkniv i 5000 MCD serien från Miyabi som passar perfekt till det mesta så som att kiva, hacka, skala, putsa kött med.
Knivbladet är uppbyggt med hela 133 lager stål som precisionsslipats för att på så sätt få fram det härliga Damaskus mönstret och kärnan av det ultrahårda Micro-Carbide pulverstålet som resulterar i en sylvass kniv. De 133 lager stål har hamrats samman för att uppnå det vackra mönster som pryder bladet. Varje kniv får därmed en unik mönstring.
Handtaget är tillverkat av unik svart lönn och har den traditionella D-formen för perfekt balans och optimal kontroll. Knivarna i MIYABI 5000 MCD serien kombinerar funktionalitet med ett vackert utseende på ett ytterst harmoniskt sätt. Den specifika bladstrukturen tillsammans med den unika härdningsprocessen ger ett knivblad med exceptionell hårdhet (ca 66HRC) för optimal skärpa som består.
- Knivbladets längd: 15cm
- Kärna av Micro-Carbide MC66 pulverstål
- CRYODUR® härdat knivblad
- 133 lager stål (66 lager per sida) som omger stålkärnan
- Varje kniv med unik mönstring
- Traditionellt D-format handtag av unik svart lönn
- Tillverkad i Seki, Japan
Miyabi - En japanare i hemmet – kvalitetskniv i ädelt stål
Miyabi betyder på japanska elegans, renhet och kultur. Miyabi ägs idag av Zwilling och Miyabi serien är en av Zwillings mest exklusiva knivkollektioner som helt tillverkas i Japan. Knivarna tillverkas efter generationers erfarenheter och ärofyllda traditioner. Detta mynnar ut i köksknivar med skarpslipad egg och en estetisk, läcker och funktionell design.
Slipning:
Miyabi knivarna kommer ut från fabriken i Japan med en väldigt vass egg. För att bibehålla den vassa eggen, bör knivarna dock ibland slipas. Det finns många olika slags slipverktyg och de varierar i hur lättanvända och bra dom är.
Det är rekommenderat att man med jämna mellanrum slipar knivarna med en våt- eller keramisk slipsten. Mellan slipningarna är det rekommenderat att man använder en keramisk eller diamantslipstav för att underhålla den vassa eggen.
Eftersom slipning med skärpstav och slipsten kan vara lite svår att bemästra i början, finns det andra enkla och effektiva sliphjälpmedel så som Miyabi knivslip med två sliphjul. Denna slip har 2 olika keramiska sliphjul, vilket gör att du får ett bra resultat samt att den är väldigt enkel att använda på alla typer av japanska knivar så som Miyabi, Chroma, Global, Mac, Tamahagane, Kai Shun etc. Eller om du vill göra det lätt för dig med en elektrisk knivslip för att på ett snabbt och enkelt sätt alltid ha sylvassa knivar. Då kan vi varmt rekommendera Chef's Choice elektrisk knivslip för japanska knivar.Om du vill slipa både japanska och europeiska knivar med samma elektriska knivslip, då har vi Chef's Choice elektrisk knivslip DUO för både japanska och europeiska knivar
Fler produkter som kan vara intressanta
Fraktfri leverans med Posten inom Sverige!
Din beställning skickas fraktfritt inom Sverige med Posten. Vi erbjuder även ytterligare fraktalternativ som möjliga extratjänster om man önskar. Vi strävar efter att kunna leverera varorna så snabbt och smidigt som möjligt.
Öppet köp och Ångerrätt
Alltid 90 dagar öppet köp hos oss. Vi erbjuder dig möjligheten att ångra ditt köp utan speciell anledning i 90 dagar.
Varan som sänds i retur ska vara felfri, komplett och vara i väsentligt oförändrat skick vilket även inkluderar produktförpackningen. Kunden står för returporto. Öppet köp gäller endast privatpersoner och ej företag.
Garantier
Vi efterföljer gällande garantilagstiftning samt följer konsumentverkets rekommendationer gällande garantier.