Miyabi Santokukniv 18cm, Artisan 6000MCT
Santokukniv med ett brett och kraftigt blad. Kniven kan används till att skära och hacka alla sorters grönsaker, frukter, färska kryddor och kål. Den breda klingan gör att det blir luft mellan bord och knogarna på handen. Eggen är speciellt slipad, så att kniven är extra vass. En riktigt praktisk allround kniv för köket som kan användas till det mesta.
Knivbladet är uppbyggt med 3 lager Micro-Carbide MC63 pulverstål som ger en sylvass kniv. De olika lagren stål har hamrats samman för att uppnå det vackra mönster som pryder bladet. Varje kniv får därmed en unik mönstring.
Handtaget är tillverkat av Cocobolo Pakka Wood trä med en ergonomisk utformning för perfekt balans och optimal kontroll. Knivarna i MIYABI 6000 MCT serien kombinerar funktionalitet med ett vackert utseende på ett ytterst harmoniskt sätt. Den specifika bladstrukturen tillsammans med den unika härdningsprocessen ger ett knivblad med exceptionell hårdhet för optimal skärpa som består.
- Knivbladets längd: 18cm
- Kärna av Micro-Carbide MC63 pulverstål
- CRYODUR® härdat knivblad
- 3 lager stål
- Varje kniv med unik mönstring
- Ergonomiskt utrormat handtag i Pakka wood trä
- Tillverkad i Seki, Japan
Miyabi - En japanare i hemmet – kvalitetskniv i ädelt stål
Miyabi betyder på japanska elegans, renhet och kultur. Miyabi ägs idag av Zwilling och Miyabi serien är en av Zwillings mest exklusiva knivkollektioner som helt tillverkas i Japan. Knivarna tillverkas efter generationers erfarenheter och ärofyllda traditioner. Detta mynnar ut i köksknivar med skarpslipad egg och en estetisk, läcker och funktionell design.
Slipning:
Miyabi knivarna kommer ut från fabriken i Japan med en väldigt vass egg. För att bibehålla den vassa eggen, bör knivarna dock ibland slipas. Det finns många olika slags slipverktyg och de varierar i hur lättanvända och bra dom är.
Det är rekommenderat att man med jämna mellanrum slipar knivarna med en våt- eller keramisk slipsten. Mellan slipningarna är det rekommenderat att man använder en keramisk eller diamantslipstav för att underhålla den vassa eggen.
Eftersom slipning med skärpstav och slipsten kan vara lite svår att bemästra i början, finns det andra enkla och effektiva sliphjälpmedel så som Miyabi knivslip med två sliphjul. Denna slip har 2 olika keramiska sliphjul, vilket gör att du får ett bra resultat samt att den är väldigt enkel att använda på alla typer av japanska knivar så som Miyabi, Chroma, Global, Mac, Tamahagane, Kai Shun etc. Eller om du vill göra det lätt för dig med en elektrisk knivslip för att på ett snabbt och enkelt sätt alltid ha sylvassa knivar. Då kan vi varmt rekommendera Chef's Choice elektrisk knivslip för japanska knivar.Om du vill slipa både japanska och europeiska knivar med samma elektriska knivslip, då har vi Chef's Choice elektrisk knivslip DUO för både japanska och europeiska knivar
Fler produkter som kan vara intressanta
Kunder som köpte den här produkten köpte även
Fraktfri leverans med Posten inom Sverige!
Din beställning skickas fraktfritt inom Sverige med Posten. Vi erbjuder även ytterligare fraktalternativ som möjliga extratjänster om man önskar. Vi strävar efter att kunna leverera varorna så snabbt och smidigt som möjligt.
Öppet köp och Ångerrätt
Alltid 90 dagar öppet köp hos oss. Vi erbjuder dig möjligheten att ångra ditt köp utan speciell anledning i 90 dagar.
Varan som sänds i retur ska vara felfri, komplett och vara i väsentligt oförändrat skick vilket även inkluderar produktförpackningen. Kunden står för returporto. Öppet köp gäller endast privatpersoner och ej företag.
Garantier
Vi efterföljer gällande garantilagstiftning samt följer konsumentverkets rekommendationer gällande garantier.