Tamahagane 3-Ply San Trancherkniv Olivslipad 24cm - Tamahagane - Köksknivar
Alltid fri fraktAlltid fri frakt
Öppet köp 90 dagarÖppet köp 90 dagar
Snabbt & enkeltSnabbt & enkelt
Telefon kundtjänst
Kundtjänst
   
  Kategorier
  Fri frakt på allt
  Öppet köp i 90 dagar

  Tamahagane 3-Ply San Trancherkniv Olivslipad 24cm

  Tamahagane - Art.nr: SN-1213

  2 799 kr
  Leveranstid: 1-6 arbetsdagar
  Alltid fri frakt & Öppet köp 90 dagar

  Trancherkniv olivslipad 24cm från Tamahagane, 3-Ply SAN

  En speciellt framtagen kniv för att skiva större stekar eller grönsaker med, denna kniv passa även utmärkt till att skära och skiva de flesta typer av tillagat kött. Olivslipningen är de små inåtbuktningarna på knivbladet vilket gör att skivarna släpper lättare från knivbladet.


  • Tre lager stål för bästa skärpa
  • Bra balans i kniven

  Läs mer om produkten nedan och se passande tillbehör
  Läs mer om produkten nedan Läs mer om produkten nedan
  Produktbeskrivning

  Tamahagane 3-Ply SAN Trancherkniv Olivslipad 24cm

  Tamahagane SAN är en ny japansk kniv med treskikstsstål. Centrumstålet VG-5 är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är något mjukare SUS410 och ger kniven extremt bra styrka.

  Handtaget är tillverkat i brunt Pakka wood som ger varje kniv ett unikt utseende. Tamahagane är japanska och är beteckningen på det stålstycke en japansk svärdsmed startar med. Nämn ordet "tamahagane" för en japan, och han eller hon får något drömskt i blicken. Det är nämligen namnet på det sägenomspunna stål som används för att smida japanska samurajsvärd.

  Slipning:
  Tamahagane knivarna kommer ut från fabriken i Japan med en väldigt vass egg. För att bibehålla den vassa eggen, bör knivarna dock ibland slipas. Det finns många olika slags slipverktyg och de varierar i hur lättanvända och bra dom är.

  Det rekommenderas att man med jämna mellanrum slipar knivarna med en våt- eller keramisk slipsten. Mellan slipningarna är det rekommenderat att man använder fina keramiska eller diamantslipstav för att underhålla den vassa eggen.

  Eftersom slipning med skärpstav och slipsten kan vara lite svår att bemästra i början, finns det andra enkla och effektiva sliphjälpmedel så som Minosharp Våtslip. Denna slip har 3 olika keramiska sliphjul, vilket gör att du får ett bra resultat samt att den är väldigt enkel att använda på alla typer av Tamahagane knivar förutom tandade och deba slipade knivar.
  Leverans
  Leveranstid: 1-6 arbetsdagar

  Fraktfri leverans med Posten inom Sverige!

  Din beställning skickas fraktfritt inom Sverige med Posten. Vi erbjuder även ytterligare fraktalternativ som möjliga extratjänster om man önskar. Vi strävar efter att kunna leverera varorna så snabbt och smidigt som möjligt.

  Öppet köp & Garantier

  Öppet köp och Ångerrätt
  Alltid 90 dagar öppet köp hos oss. Vi erbjuder dig möjligheten att ångra ditt köp utan speciell anledning i 90 dagar.
  Varan som sänds i retur ska vara felfri, komplett och vara i väsentligt oförändrat skick vilket även inkluderar produktförpackningen. Kunden står för returporto. Öppet köp gäller endast privatpersoner och ej företag.

  Garantier
  Vi efterföljer gällande garantilagstiftning samt följer konsumentverkets rekommendationer gällande garantier.