Yaxell Zen Urbeningskniv 15 cm - Yaxell - Köksknivar
Alltid fri fraktAlltid fri frakt
Öppet köp 90 dagarÖppet köp 90 dagar
Snabbt & enkeltSnabbt & enkelt
Telefon kundtjänst
Kundtjänst
   
  Kategorier
  Fri frakt på allt
  Öppet köp i 90 dagar

  Yaxell Zen Urbeningskniv 15 cm

  Yaxell - Art.nr: Y-35506

  1 099 kr
  Leveranstid: 1-6 arbetsdagar
  Alltid fri frakt & Öppet köp 90 dagar

  Urbeningskniv 15cm från Yaxell, Zen

  En speciellt framtagen kniv som passar perfekt till dig som köper hela delar av fisk, fågel och kött. Kniven hjälper dig att se till att du får de rätta snitten och att det inte lämnas något kvar vid benen. Exklusiv japansk kniv med damaskusdesign där knivbladet är uppbyggt med 37 lager stål vilket ger en extrem skärpa och styvhet i knivbladet samtidigt som knivbladet har ett helt unikt mönster.


  • 37 lager stål i damaskusutförande
  • Handtag i svart Mikarta trä
  • Bra balans i kniven

  Läs mer om produkten nedan och se passande tillbehör
  Läs mer om produkten nedan Läs mer om produkten nedan
  Produktbeskrivning

  Urbeningskniv 15 cm, Yaxell Zen

  Urbeningskniv ur Zen serien som är en ny japansk kniv med 37 lager stål i Damaskusdesign med en kärna av VG10Cobalt-Molybdenum-Vanadium rostfritt stål som bildar en hållbar egg. 18 lager hårt och mjukt stål varvat på var sida om VG10 kärnan som bildar det vackra Damaskus-bladet. Därefter har hammarslag gett denna kniv sitt artistiska och unika utseende.

  Handtaget är tillverkat i svart Mikarta med nitar som har polerats högglansigt. Mikarta är ett mycket vattentåligt och hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö.

  Knivarna tillverkas av Yaxell, i Seki City, Japan. Staden är känd för dess tillverkning av svärd och har en tradition som sträcker sig över 700 år tillbaka i tiden. Dessa välbalanserade premiumknivar i Zen serien från Yaxell är av högsta kvalitet.


  Slipning:
  Knivarna kommer ut från fabriken i Japan med en väldigt vass egg. För att bibehålla den vassa eggen, bör knivarna dock ibland slipas. Det finns många olika slags slipverktyg och de varierar i hur lättanvända och bra dom är.

  Det är rekommenderat att man med jämna mellanrum slipar knivarna med en våt- eller keramisk slipsten. Mellan slipningarna är det rekommenderat att man använder en keramisk eller diamantslipstav för att underhålla den vassa eggen.

  Eftersom slipning med skärpstav och slipsten kan vara lite svår att bemästra i början, finns det andra enkla och effektiva sliphjälpmedel så som MinoSharp Våtslip MC-550. Denna slip har 3 olika keramiska sliphjul, vilket gör att du får ett bra resultat samt att den är väldigt enkel att använda på alla typer av köksknivar förutom tandade och deba slipade knivar.

  MinoSharp Våtslip MC-550 blev bäst i test i dels LagaLätt och dels hos Smartson.

  Kunder som köpte den här produkten köpte även

  MinoSharp Våtslip PLUS 3 - med 3 hjul

  MinoSharp Våtslip PLUS 3 - med 3 hjul

  499 kr
  Kockhandduk Pro, 50x70cm

  Kockhandduk Pro, 50x70cm

  175 kr
    
  Leverans
  Leveranstid: 1-6 arbetsdagar

  Fraktfri leverans med Posten inom Sverige!

  Din beställning skickas fraktfritt inom Sverige med Posten. Vi erbjuder även ytterligare fraktalternativ som möjliga extratjänster om man önskar. Vi strävar efter att kunna leverera varorna så snabbt och smidigt som möjligt.

  Öppet köp & Garantier

  Öppet köp och Ångerrätt
  Alltid 90 dagar öppet köp hos oss. Vi erbjuder dig möjligheten att ångra ditt köp utan speciell anledning i 90 dagar.
  Varan som sänds i retur ska vara felfri, komplett och vara i väsentligt oförändrat skick vilket även inkluderar produktförpackningen. Kunden står för returporto. Öppet köp gäller endast privatpersoner och ej företag.

  Garantier
  Vi efterföljer gällande garantilagstiftning samt följer konsumentverkets rekommendationer gällande garantier.